Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Een zakelijke hypotheek is een lening die wordt verstrekt door een financiële instelling aan bedrijven of organisaties om commercieel vastgoed te financieren. De lening kan worden gebruikt voor het kopen, bouwen, renoveren of uitbreiden van commercieel vastgoed zoals winkelpanden, kantoren en industriële faciliteiten. Zakelijke hypotheken bieden vaak meer flexibele rentetarieven en betalingsopties dan andere soorten leningsovereenkomsten.

Om in aanmerking te komen voor een zakelijk hypotheek moet de onderneming over bepaalde financiële middelen beschikken om de maandelijkse terugbetaling van de lening te garanderen. Dit omvat het toonbaar stellen van inkomstenstroomgegevens zoals bankafschriften en belastingaangiftes alsmede actuele balans- en winst-verliesrekeningstatements. Daarnaast dient er rekening gehoudend met eventuele extra documentatie die nodig is voor specifieke transacties zoals leasearrangementcontracten of huurovereenkomsten.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke hypotheek om in vastgoed te investeren?

1. Lagere rente: Zakelijke hypotheken hebben vaak lagere rentetarieven dan consumentenhypotheken, waardoor u meer geld kunt besparen.

2. Flexibele looptijd: Zakelijke hypotheken bieden een flexibel looptijdenprogramma dat kan variëren van enkele maanden tot 30 jaar of meer, afhankelijk van de financiële behoeften van de onderneming.

3. Hogere limiet: Zakelijke hypotheeklimieten zijn doorgaans hoger dan die voor consumentenhypotheken omdat het bedrijf in staat is om meerdere vermogensbestanddelen te gebruiken als onderpand voor de lening – zoals vastgoed, machines en inventaris – wat betekent dat er grotere investeringen mogelijk zijn met minder risico’s voor de bankier of investeerder.

4. Fiscale voordelen: Sommige landen bieden fiscale voordelen aan bedrijven die hun investeringscapaciteit vergroten door middel van eigendomsoverdracht via eigen woninghypotheken, waardoor ze belastingvoordelen kunnen genieten op basis van hun investeringen in vastgoed

Waar kan je een zakelijke hypotheek bekomen?

Het is mogelijk om een zakelijke hypotheek te bekomen via online platformen, crowdfundingfinanciering of tokenization. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

1. Platformen zoals Immotokens bieden crowdfunders de mogelijkheid om geld in commerciële onroerend goed investeringen te steken. U kunt hierbij betrokken worden bij het financieringsproces door middel van uw eigen vermogen en dat van andere investeerders. U krijgt dan toegang tot investeerders die geschikt zijn voor uw specifieke situatie, waardoor u eenvoudig een passende financiering voor uw bedrijf kan vinden.

2. Tokenization technologie maakt het ook mogelijk om financiële activa’s op secundaire markten te verhandelen met behulp van tokens als digitale representaties hiervan. Door middel van tokenization technologie, kan elke partij die betrokken is bij de transacties rechtstreeks communiceren en transactiegegevens delen met anderen in real-time op basis van blockchain technologie . Dit maakt het gemakkelijk voor bedrijven om hun projectfinancieringsbehoeften aan potentiële investeerders aan te bied en daarbuit directe toegang tot liquiditeitsverstrekkers te verwerven die bereid zijn hun fondsen beschikbaar te stellen in ruil voor rendement op hun investering.

3. Ten slotte is er ook nog de optie om via Immotokens toegang tot private of institutionele investeerders te krijgen die geïnteresseerd zijn in het financieren van bedrijfsprojecten met behulp van obligatiemarkten of private equity-investeringstransacties. Hiermee krijgen zelfs start-ups en KMO’s toegang tot grootschalige professionele financieringsmogelijkheden en krijgen ze meer flexibiliteit dan bij traditionele banken. Lees hier meer over hoe je investeerders vindt voor jouw vastgoed.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.