Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Businessflats zijn appartementen die speciaal zijn ontworpen voor zakelijke huurders, zoals expats. Ze zijn vaak gelegen in het centrum van steden en bieden een scala aan faciliteiten en diensten die aantrekkelijk zijn voor deze doelgroep.

Voordelen van investeren in businessflats voor expats in België

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het investeren in businessflats voor expats in België, waaronder:

  • Steeds groeiende vraag

De vraag naar businessflats in België groeit voortdurend. Dit komt door de toenemende immigratie van expats, de groei van de internationale bedrijven en de trend van thuiswerken. Volgens een onderzoek van het Agentschap voor Bedrijfsvoering (ABVV) groeide het aantal expats in België in 2023 met 10%. Dit komt door de toenemende economische groei in België, de aantrekkelijkheid van België als vestigingsplaats voor internationale bedrijven en de trend van thuiswerken. De vraag naar businessflats is hierdoor ook sterk gestegen. In 2023 was er een tekort van 20.000 businessflats in België.

  • Hoge huuropbrengsten

Expats zijn bereid om hogere huurprijzen te betalen dan lokale huurders. Dit komt doordat ze vaak een hoger inkomen hebben en bereid zijn om meer te betalen voor comfort en gemak. Volgens een onderzoek van de vastgoedmakelaar Immovlan is de gemiddelde huurprijs voor een businessflat in Brussel €2.500 per maand. Dit is ongeveer 50% hoger dan de gemiddelde huurprijs voor een appartement in Brussel.

  • Beperkt risico

Businessflats zijn vaak gelegen in goed presterende markten met een sterke economische basis. Dit betekent dat de waarde van het vastgoed minder vatbaar is voor schommelingen.

Nadelen van investeren in businessflats voor expats in België

Er zijn ook een aantal nadelen verbonden aan het investeren in businessflats voor expats in België, waaronder:

  • Hoge aankoopprijs

Businessflats zijn vaak duurder dan woningen of andere soorten vastgoed. Dit komt doordat ze zijn ontworpen voor een specifieke doelgroep en vaak beschikken over luxe faciliteiten en diensten. De gemiddelde aankoopprijs voor een businessflat in Brussel is €500.000. Dit is ongeveer 20% hoger dan de gemiddelde aankoopprijs voor een appartement in Brussel. Dankzij de co-invest formule van Immotokens kan je wel al investeren in Businessflats met een beperkter budget.

  • Hoge kosten

De exploitatiekosten van businessflats kunnen hoog zijn. Dit komt doordat de appartementen vaak worden verhuurd aan expats die een korte verblijfsduur hebben.

  • Risico’s van immigratiebeleid

De immigratiewetgeving kan invloed hebben op de vraag naar businessflats. Als het immigratiebeleid wordt aangescherpt, kan dit leiden tot een daling van de vraag naar expats en daarmee ook naar businessflats.

Conclusie

Investeren in businessflats voor expats in België kan een interessante optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar een stabiele en winstgevende investering. Het is echter belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat u een investering doet.

Specifieke tips voor investeerders in businessflats voor expats in België

Als u overweegt om te investeren in businessflats voor expats in België, zijn hier enkele specifieke tips:

  • Kies een goede locatie

De locatie van uw businessflat is van cruciaal belang voor het succes van uw investering. Kies een locatie die dichtbij zakelijke districten, openbaar vervoer en andere voorzieningen ligt.

  • Focus op kwaliteit

Investeer in kwaliteitsvolle businessflats die voldoen aan de behoeften van uw doelgroep. Zorg ervoor dat de appartementen goed onderhouden zijn en dat ze over de juiste faciliteiten en diensten beschikken.

  • Wees bereid om te investeren

Investeren in businessflats is een relatief dure investering. Zorg ervoor dat u over voldoende middelen beschikt om de aankoop en exploitatie van de appartementen te financieren.

  • Doe uw onderzoek

Voordat u een investering doet, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de markt en de doelgroep. Zorg ervoor dat u de vraag naar businessflats begrijpt en dat u de risico’s van de investering kunt inschatten.

Aanbieders van investeringen in businessflats voor expats in België

Immotokens is een platform dat investeerders in staat stelt om te investeren in Belgische vastgoedprojecten, waaronder businessflats voor expats. Klik hier voor ons aanbod aan vastgoedinvesteringen. Zo werken we samen met Urbicoon die specialist is in businessflats met oa. haar eigen verhuurdienst.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.