Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Vastgoedinvesteringen zijn al lang een populaire keuze voor hen die op zoek zijn naar een stabiele en potentieel lucratieve investering. Maar buiten de traditionele aankoop van residentiële of commerciële eigendommen, biedt de vastgoedsector een schat aan alternatieve investeringsmogelijkheden die diversificatie en creativiteit in een portfolio kunnen brengen. Deze alternatieve vastgoedinvesteringen variëren van investeringen in grond en vastgoedfondsen tot innovatieve nichemarkten zoals co-living spaces en groene gebouwen. Daarnaast biedt de digitalisering nieuwe mogelijkheden, zoals vastgoedcrowdfunding en investeringen in digitale infrastructuur. Elk van deze alternatieven brengt zijn eigen unieke set van kansen en uitdagingen met zich mee, waardoor investeerders op maat gemaakte strategieën kunnen ontwikkelen die passen bij hun financiële doelen en risicotolerantie. In deze introductie zullen we een aantal van deze alternatieve vastgoedinvesteringen verkennen en uiteenzetten hoe ze kunnen bijdragen aan een robuust en dynamisch investeringsportfolio.

1. Crowdfunding voor vastgoed: crowdfunding is een populaire manier om geld te verdienen door het aanbieden van leningen of investeringen in projecten die variëren van korte-termijnflips tot langere-termijnontwikkelingsprojecten. Dit soort investering kan u helpen om rendement te genereren op basis van rente, dividenduitkering en / of waardestijging als het pand wordt gerenoveerd of ontwikkeld. In deze lijst krijg je een overzicht van de vastgoed crowdfunding spelers in Europa.

2. Vastgoedfondsen: Eigenaren kunnen hun portemonnee diversifiëren door deel te nemen aan vastgoedfondsen, wat betekent dat ze toegang krijgen tot verschillende soorten commercieel vastgoed met één investering. Deze fondsen bieden ook professionele beheermaatschappij die hun portefeuille controleert en beheert, waardoor eigenaars minder tijd hoeven besteden aan het managment ervan en meer kunnen focussen op andere doeleindes zoals vermogensopbouw enzovoorts.

3. REIT’s (Real Estate Investment Trust): REIT’s zijn openbaar genoteerde bedrijven die investeren in commercieel vastgoed zoals winkelcentra, hotels, appartementengebouwen enzovoorts. Net als bij elk ander openbaar bedrijf, betalende investeerders dividenduitkering op basis van de prestaties van het bedrijf en profiteren ze ook mogelijk terugkoopprogramma’s waarbij hun aandelenkoersen stijgt naarmate er meer inkomsten wordt gegeneerd door investeringen in commercieel onroerend goed .

4. Hypotheekleningen: Er zijn veel online platformen die mensen in staat stellen om te investeren in commercieel onroerend goed door het aanbieden van leningen of investeringen met een vaste rente. Deze platforms bieden vaak meer flexibiliteit en lagere minimale investeringsvereisten dan traditionele financiële instellingen, waardoor ze ideaal zijn voor beginnende beleggers. Een aanbieder van hypothecaire kredieten met vaste rente als investering is bv. Briqwise.

5. Groepsaankoop van vastgoed : Groepsaankoop van vastgoed is een opkomende trend waarbij meerdere investeerders hun krachten bundelen om samen een onroerend goed te kopen. Deze vorm van investering, vaak georganiseerd door coöperaties of investeringsgroepen, stelt individuen in staat om deel te nemen aan de vastgoedmarkt met een relatief klein kapitaal. De groep deelt zowel de kosten als de opbrengsten van het onroerend goed, waaronder huurinkomsten en waardevermeerdering. Door het risico en de kosten te spreiden, kunnen deelnemers profiteren van de vastgoedmarkt zonder de volledige financiële last te dragen die gepaard gaat met individueel eigendom. Bovendien biedt deze aanpak toegang tot grotere of beter gelegen eigendommen die mogelijk buiten het bereik van individuele investeerders zouden liggen. Echter, het vereist een zorgvuldig beheer en duidelijke afspraken tussen alle betrokken partijen om conflicten te voorkomen en een soepele operatie te waarborgen. Via onze co-invest formule kan je mee investeren in vastgoed.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.