Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in vastgoed is een populaire manier om vermogen op te bouwen en inkomsten te genereren. Maar als het gaat om het kiezen van de juiste vastgoedinvestering, kunnen beleggers voor een aantal keuzes komen te staan. Een veelvoorkomende afweging is tussen REIT’s (Real Estate Investment Trusts of vastgoedfondsen) en vastgoedbeleggingen in groep. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee investeringsmethoden?

Wat is een REIT? Een Real Estate Investment Trust (vastgoedfonds), of REIT, is een investeringsvehikel dat geld van beleggers bundelt om een portfolio van vastgoedactiva te verwerven. Stel je voor dat een REIT 100 kantoorgebouwen of een verzameling hotels bezit. Ze zijn doorgaans georganiseerd rond een specifiek type vastgoed, zoals winkelcentra, kantoorgebouwen of zelfs ziekenhuizen. Een kenmerkend aspect van REIT’s is dat ze op inkomsten gerichte investeringen zijn. Het is gebruikelijk dat 90% of meer van de eigendommen van een REIT op elk willekeurig moment wordt verhuurd. Beleggers worden vaak aangetrokken tot REIT’s vanwege de stabiele inkomsten en dividenduitkeringen.

Wat is Vastgoedbelegging in Groep? Aan de andere kant gaat vastgoedbelegging in groep, of syndicatie, meestal over een enkel activum met de bedoeling waarde toe te voegen. Veel deals rondom vastgoedbelegging in groep houden verband met de ontwikkeling van nieuwe eigendommen, renovaties van bestaande eigendommen, of er kan een mogelijkheid zijn om het eigendom opnieuw te positioneren of te herfinancieren om het winstgevender te maken dan onder het vorige eigendom. Het doel van dergelijke investeringen is vaak om het vastgoed na een bepaalde periode met winst te verkopen, waardoor zowel de hoofdinvesteerder als de co-investeerders profiteren.

Hoofdverschillen tussen REIT en Vastgoedbelegging in Groep

  1. Aantal eigendommen: REIT’s beheren meerdere vastgoedactiva, terwijl vastgoedbeleggingen in groep zich doorgaans concentreren op een enkel activum.
  2. Inkomstengericht versus waardecreatie: REIT’s zijn inkomstengerichte investeringen met stabiele huurinkomsten, terwijl syndicaties zich vaak richten op het toevoegen van waarde aan een enkele eigenschap om deze later met winst te verkopen.
  3. Liquiditeit: Aandelen van REIT’s zijn vaak verhandelbaar op de beurs, wat ze relatief liquide maakt. Daarentegen kunnen investeringen in vastgoedbeleggingen in groep minder liquide zijn, afhankelijk van de specifieke deal en de bepalingen ervan.

Samenvattend, zowel REIT’s als vastgoedbeleggingen in groep bieden unieke kansen en risico’s voor beleggers. Terwijl REIT’s consistentie en stabiliteit kunnen bieden, kunnen vastgoedbeleggingen in groep hogere rendementen bieden, zij het met mogelijk meer risico. Zoals bij elke investering, is het cruciaal om grondig onderzoek te doen en weloverwogen beslissingen te nemen.

Immotokens en Vastgoedbelegging in Groep

Immotokens vormt een modern en innovatief alternatief in het landschap van vastgoedbeleggingen. Het platform biedt beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan vastgoedbeleggingen in groep.

Voor investeerders die een directer eigendomsbelang in vastgoed wensen, biedt Immotokens de “co-invest” optie aan. Met een instap vanaf €100.000 wordt men mede-eigenaar van het vastgoed en dit wordt formeel vastgelegd bij de notaris. Deze optie biedt directe betrokkenheid en transparantie in het beleggingsproces.

Daarnaast kunnen beleggers ook kiezen voor de flexibelere aanpak via de aankoop van immotokens. Deze tokens symboliseren een deelname in een specifiek vastgoedproject. Het biedt een eenvoudige manier om te profiteren van potentiële waardestijgingen en eventuele huurinkomsten, zonder de traditionele hindernissen van direct vastgoedbezit.

Wat Immotokens uniek maakt, is niet alleen de diversiteit in beleggingsopties, maar ook de brede focus op verschillende soorten investeringsvastgoed. Dit zorgt voor een divers en rijk aanbod voor elke investeerder die de voordelen van vastgoedbeleggingen in groep wil benutten.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.