Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Crowdfunding, het collectief financieren van projecten door vele individuele investeerders, heeft zich in het afgelopen decennium sterk ontwikkeld. Een van de sectoren waarin deze financieringsvorm bijzonder populair is geworden, is het vastgoed. Maar wat houdt vastgoed crowdfunding precies in en waarom kiezen steeds meer investeerders hiervoor?

Wat is Vastgoed Crowdfunding?

Vastgoed crowdfunding is een manier voor individuele investeerders om samen te investeren in een vastgoedproject. In plaats van dat één entiteit (bijvoorbeeld een vastgoedbedrijf of een vermogende particulier) het volledige bedrag financiert, kunnen via crowdfunding honderden of zelfs duizenden investeerders een deel van het benodigde kapitaal inbrengen. Elke investeerder draagt bij aan de financiering in ruil voor een aandeel in het project, wat vaak wordt vertegenwoordigd door een token of aandeel.

Voordelen van Vastgoed Crowdfunding

  1. Toegankelijkheid: Vastgoed, vooral in toplocaties, kan een kostbare investering zijn. Door crowdfunding wordt het mogelijk voor individuele investeerders om met relatief kleine bedragen toch deel te nemen aan lucratieve vastgoedprojecten.
  2. Diversificatie: Investeerders kunnen hun investeringen spreiden over meerdere projecten, wat het risico kan verminderen.
  3. Transparantie: Veel crowdfundingplatforms bieden gedetailleerde informatie over vastgoedprojecten, inclusief marktonderzoek, projectdetails en verwachte rendementen.
  4. Potentieel rendement: Naast reguliere huurinkomsten kunnen investeerders ook profiteren van waardestijging van het vastgoed.

Overwegingen bij Vastgoed Crowdfunding

Zoals bij elke investering zijn er risico’s verbonden aan vastgoed crowdfunding:

  1. Marktrisico: De vastgoedmarkt kan fluctueren. Er zijn geen garanties voor toekomstige rendementen.
  2. Liquiditeitsrisico: Afhankelijk van het platform en het project kan het lastig zijn om je investering snel te liquideren.
  3. Beheersrisico: Het succes van een project is vaak afhankelijk van het managementteam. Een slecht beheerd project kan leiden tot verliezen.

Vastgoed crowdfunding biedt een interessante optie voor diegenen die willen investeren in vastgoed zonder de volledige lasten en verantwoordelijkheden van directe eigendom. Hoewel er zeker voordelen zijn, zoals diversificatie en toegankelijkheid, is het essentieel om elk project zorgvuldig te evalueren en je bewust te zijn van de potentiële risico’s.

Immotokens: Een Innovatief Alternatief voor Vastgoedcrowdfunding

Waar traditionele vastgoedcrowdfunding zich voornamelijk richt op het verzamelen van geld van meerdere investeerders voor een gezamenlijk project, biedt Immotokens een frisse kijk op de collectieve vastgoedmarkt met hun unieke groepsaankoopmodellen. Immotokens faciliteert vastgoedgroepsaankopen, wat een nieuwe dimensie toevoegt aan het concept van gezamenlijke vastgoedinvesteringen.

Immotokens presenteert twee opvallende formules voor potentiële investeerders:

  1. Co-invest: Hierbij kunnen investeerders rechtstreeks mede-eigenaar van het vastgoed worden bij de notaris. Met een instapbedrag vanaf 100.000 euro biedt dit investeerders de mogelijkheid om directe eigendomsrechten en zeggenschap over het vastgoed te verkrijgen.
  2. Immotokens: Voor investeerders die liever een kleiner bedrag inleggen, biedt Immotokens de optie om onrechtstreeks in vastgoed te investeren via de aankoop van ‘immotokens’. Deze tokens vertegenwoordigen een aandeel in het project en kunnen al vanaf een bedrag van 1000 euro worden aangeschaft. Zo kunnen investeerders profiteren van de vastgoedmarkt zonder de volledige financiële verplichting van directe aankoop.

Dankzij deze benaderingen biedt Immotokens een flexibel en toegankelijk alternatief voor traditionele vastgoedcrowdfunding, waardoor een bredere groep investeerders de kans krijgt om de vruchten te plukken van de vastgoedmarkt.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.