Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Dit artikel verscheen in het Iconic magazine van projectontwikkelaar ION. 

Investeren in vastgoed was nog nooit zo eenvoudig 

Met Immotokens, een Gentse startup, kan iedereen vanaf 50 euro investeren in vastgoed. Hun doel? Het creëren van een open en toegankelijk platform waar iedereen kan genieten van de voordelen van een vastgoedinvestering.  

Een vastgoedinvestering is tegenwoordig voornamelijk weggelegd voor mensen met grote vermogens of die steun krijgen van familie. Hier wil startup Immotokens zo snel mogelijk verandering in brengen. Met hun nieuw platform hopen de Gentenaren vastgoed toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor iedereen. 

Wat?  

Ondertussen kent iedereen Bitcoin, de eerste gedecentraliseerde digitale munt zonder centrale bank of beheerder. Maar had je al gehoord van Immotokens? Voormalig ION medewerker Edgar Warmoes lanceerde onder deze naam onlangs een startup waarin de blockchaintechnologie ingezet wordt om vastgoed te tokenizeren. Dankzij deze tokens kan je een eigendom in meerdere, kleinere stukjes opdelen. En wie die stukjes of Immotokens koopt, ontvangt de inkomsten die het pand opleveren. Je koopt met andere woorden een lening met het vastgoed als onderpand.  

Huuropbrengsten 

Maar hoe werkt het nu precies in de praktijk? Via de acht eenvoudige stappen op de Immotoken website kan iedereen vastgoedeigenaar worden. Uit een overzicht selecteer je een vastgoedproject naar keuze en vul je een investeringsbedrag van minimum van € 50 in. Vervolgens ontvang je elke 6 maanden een deel van de huuropbrengsten en een deel van de latere verkoopwaarde. En de startup zelf? Zij halen hun inkomsten via de commissies op de aankoop van de tokens en de verkoop van het vastgoed.  

Elsene  

Wie tijdens het lezen van dit artikel de tokenkriebels te pakken kreeg, kan vandaag al investeren in een kleine studio in Elsene, Brussel. Dit is het eerste, en voorlopig ook enige, project waar je tokens voor kan kopen. Maar in de toekomst wil Immotokens vooral investeringen in grotere panden mogelijk maken, zoals supermarkten of kantoren. Wij zijn alvast benieuwd!  

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.