Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens biedt een halal oplossing voor moslims die willen investeren in vastgoed. Met onze twee formules, Starter en Co-Invest, kan je vanaf € 1000 of € 100.000 investeren in vastgoed zonder rente te betalen. In dit dossier lichten we meer toe wie we zijn en hoe je halal in vastgoed kan investeren.

Inleiding

In het eerste deel van het dossier wordt uitgelegd waarom het voor moslims belangrijk is om halal te investeren. De islam verbiedt het betalen en ontvangen van rente, dus moslims moeten op zoek naar investeringen die geen rente bevatten. Vastgoed is een populaire investering voor moslims, maar het is vaak moeilijk om in vastgoed te investeren zonder rente te betalen.

De Starter formule

Deze formule is geschikt voor moslims die willen investeren in vastgoed vanaf € 1000. De Starter formule werkt op basis van een huurovereenkomst. Immotokens koopt een vastgoedobject en verhuurt het vervolgens aan een huurder. De huurder betaalt maandelijks huur, waarvan een deel naar de investeerders gaat. Hier meer over de starterformule

De Co-Invest formule

Deze formule is geschikt voor moslims die willen investeren in vastgoed vanaf € 100.000. De Co-Invest formule werkt op basis van een mede-eigendomovereenkomst. Immotokens koopt een vastgoedobject en de investeerders worden mede-eigenaar van het object. De investeerders ontvangen een deel van de huuropbrengsten en de waardestijging van het vastgoed. Hier meer over de co-invest formule.

Conclusie

Immotokens kan als een aantrekkelijke optie worden beschouwd voor moslims die willen investeren in vastgoed, met name vanwege de manier waarop hun investeringsmodellen overeenkomen met de principes van de Islamitische financiële wetgeving. Hier zijn enkele redenen waarom Immotokens als een goede keuze kan worden gezien:

  1. Sharia-Compliant Investeringen: Immotokens biedt investeringsmodellen die in overeenstemming zijn met de Islamitische wet, voornamelijk door het vermijden van riba (rente). Dit maakt hun investeringsopties halal en toegankelijk voor moslims die zich aan hun religieuze principes willen houden.
  2. Directe en Indirecte Investeringsopties: Met de Starter en Co-Invest formules biedt Immotokens zowel directe als indirecte investeringsopties. De Starter formule maakt het mogelijk voor investeerders om met een relatief klein bedrag (vanaf €1000) indirect in vastgoed te investeren, wat het toegankelijk maakt voor een breder publiek. De Co-Invest formule stelt investeerders in staat om vanaf €100.000 mede-eigenaar te worden van vastgoed, waardoor zij direct betrokken zijn bij het vastgoed en de daaruit voortvloeiende voordelen.
  3. Risicodeling: Door hun co-investeringsmodel delen investeerders in zowel de winsten als de verliezen. Dit is in lijn met het Islamitische principe van risicodeling, wat een belangrijk aspect is van halal investeringen.
  4. Transparantie en Ethische Investeringen: Immotokens zorgt voor transparantie in hun investeringen, een belangrijk aspect in Islamitische financiën om gharar (onzekerheid) en misleiding te voorkomen. Bovendien houden ze rekening met ethische overwegingen bij het kiezen van vastgoedprojecten, wat zorgt voor een verantwoorde investeringspraktijk.
  5. Toegankelijkheid en Gemak: De lage instapdrempel voor investeringen en de gebruiksvriendelijkheid van het platform van Immotokens maken het een toegankelijke optie voor een breed scala aan investeerders, inclusief degenen die nieuw zijn in vastgoedinvesteringen.
  6. Diversificatie van Investeringen: Door de mogelijkheid om in verschillende soorten vastgoed te investeren, biedt Immotokens een kans voor portefeuillediversificatie, wat een belangrijke strategie is voor risicobeheersing in elke investering.

Wil je graag starten met investeren in vastgoed? Boek een kennismakingsgesprek in en we helpen jou graag verder.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.