Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens kunnen worden gezien als een vorm van Mudaraba. Bij Mudaraba investeert de bank samen met de klant in een project. De winst wordt gedeeld tussen de bank en de klant, in overeenstemming met hun investering.

In het geval van Immotokens investeren de token-houders samen in een vastgoedobject. De winst wordt gedeeld tussen de token-houders, in overeenstemming met hun investering.

De volgende elementen van Immotokens zijn consistent met de principes van Mudaraba:

  • Gemeenschappelijke investering: De token-houders investeren samen in een vastgoedobject. Dit is vergelijkbaar met de wijze waarop een Mudaraba-partnerschap wordt gevormd.
  • Gemeenschappelijke risicodeling: De token-houders dragen samen het risico van de investering. Dit is ook een essentieel kenmerk van Mudaraba.
  • Gemeenschappelijke winstdeling: De winst van de investering wordt gedeeld tussen de token-houders. Dit is ook een belangrijk kenmerk van Mudaraba.

Halal-investering

Doordat Immotokens deze elementen bevat, is het mogelijk om te argumenteren dat Immotokens een halal investering is. De token-houders investeren samen in een project en delen samen het risico en de winst. Dit is in overeenstemming met de principes van Mudaraba, die in de islam als een halal financieringsmodel wordt beschouwd.

Nadere overwegingen

Of Immotokens daadwerkelijk als een halal investering kan worden beschouwd, hangt af van de specifieke voorwaarden. Er zijn een aantal factoren die hierbij van belang zijn, zoals:

  • De aard van het vastgoedobject: Sommige vastgoedobjecten, zoals gokhallen of wapenfabrieken, zijn in de islam verboden. Het is belangrijk om te controleren of het vastgoedobject dat via Immotokens wordt gefinancierd, geen verboden activiteiten ontplooit.
  • De verdeling van de winst: De winst van de investering moet eerlijk worden verdeeld tussen de token-houders. De token-houders moeten niet worden benadeeld door de token-uitgever. D

Door deze factoren te overwegen, kunnen mosliminvesteerders een weloverwogen beslissing nemen en tot de conclussie komen dat Immotokens een halal investering voor hen is.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.