Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Een verhuurhypotheek is een hypothecaire lening die wordt gebruikt om eeneigendom te kopen dat als beleggingsobject zal dienen. In plaats van het pand direct te bewonen, leent de koper het pand uit aan huurders met behulp van een verhuurcontract. De inkomsten uit deze verhuring wordt gebruikt om de hypotheeklasten te betalen en eventueel ook om winst te genereren.

Waar kan ik een verhuurhypotheek afsluiten?

Een verhuurhypotheek afsluiten kan bij een aantal verschillende financiële instellingen zoals banken, hypotheekverstrekkers en andere financiële instellingen. Om de beste optie te vinden voor uw situatie is het belangrijk om meerdere offertes te vergelijken. Zo kunt u kiezen voor de aanbieder met de beste rentetarieven, service en voorwaarden die het best bij u past.

Wat als de bank jou geen verhuurhypotheek wilt geven?

In dat geval zult u andere opties moeten overwegen. U kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten, maar deze opties hebben meestal hogere rentetarieven en kunnen duurder zijn dan een verhuurhypotheek. Als alternatief kunt u ook beleggingsproducten zoals vastgoedfondsen of onroerend goedbeleggingstrusts (REIT‘s) overwegen om geld te lenen voor investeringen in verhuurwoningen. Een goed alternatief is investeren met een crowdfunding hypotheek.

Een verhuurhypotheek afsluiten via crowdfunding

Het is mogelijk om een verhuurhypotheek af te sluiten via crowdfunding. Crowdfunding biedt de mogelijkheid om kleine leningen aan particulieren en bedrijven te verstrekken, waarmee zij hun projecten kunnen financieren. In dit geval kan het geld worden gebruikt om een pand te kopen dat als verhuurpand wordt gebruikt. Meestal hebben deze soort hypotheken echter hogere rentepercentages dan traditionele bankleningen omdat ze meer risico met zich meebrengen voor de investeerder. Daarnaast vereisen sommige platforms dat er extra documentatie wordt ingediend voordat uw lening kan worden goedgekeurd, zoals financiële informatie over uzelf of de onderneming die u wilt financieren.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.