Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Kopen zonder bank? Het is mogelijk! Tegenwoordig kun je als ondernemer een bedrijfspand kopen zonder dat je een lening bij de bank hoeft aan te gaan. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan, en het is belangrijk om ze allemaal goed te begrijpen voordat je besluit welke optie voor jou het meest geschikt is. In dit artikel leggen we uit wat deze alternatieve financieringsoplossingen precies inhouden, en geven we antwoord op de vraag: “Hoe kan ik een bedrijfspand kopen zonder bank?”

Eén van de meest populaire methodes om een pand te kopen zonder bank is door middel van crowdfunding. Crowdfunding betekent letterlijk ‘financiering met behulp van vele’ – in plaats van één financiële instelling zoals een bank of verzekeraar. Je doet hierbij beroep op particuliere investeerders die bereid zijn om hun geld in jouw project te steken. Deze investeerders betalen rente over hun investering, maar omdat er vaak meerdere personen betrokken zijn, liggen de rentepercentages veel lager dan bij traditionele financieringsmethodes die via banksystemen verlopen. Daarnaast hoef je niet per se interessegebieders aan elkaar te verbinden; dat kan Immotokens voor jou doen.Dankzij crowdfunding wordt het voor startersbedrijven en ondernemers met beperkt startkapitaal mogelijk gemaakt om toch grootschalige projectten aan te pakken – zoals het kopen van eigen pand!

Naast crowdfunding bestaan er nog andere manieren om (een bedrijf)pand te financieren zonder tussenkomst van een bank: lease-overeenkomsten, hypothecaire lening of private equity investeringen bijvoorbeeld. Met leasing betaalt men periodiek afdrachten aan iets wat men uiteindelijk nooit gaat bezitten (hoewel je op het einde de leasing vaak kan afkopen); met private equity investeren individu(e)len direct mee in het pand; terwijl met hypothecaire lenning er vastgoed als onderpand noodzakelijk is.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.