Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in woningen is van oudsher een goede investering. Iedereen weet dat er altijd behoefte gaat zijn aan woningen. Zeker met de continue stijging van de hoeveelheid mensen op aarde is er eigenlijk continu woningnood. En hoe verder de vraag blijft stijgen, des te meer dit ook geldt voor de prijzen van woningen. Met een slimme investering in één of meer woningen profiteer je hiervan mee.

Waarom investeren in woningen?

Investeren in woningen doen mensen om verschillende redenen. Echter is wel met vrij veel zekerheid te zeggen dat er bepaalde gelijke onderliggende redenen aan ten grondslag liggen. Over het algemeen gaat het dan om een combinatie van de volgende punten:

 • Hoog rendement: Een hoog rendement is iets waar een vastgoedinvesteerder altijd naar op zoek is. We hebben het dan aan de ene kant over rendement op de korte termijn. Wat levert een investering jaarlijks op aan huuropbrengsten? Tegelijkertijd speelt ook het rendement op de lange termijn een belangrijke rol. Een waardestijging na verloop van tijd komt nog eens bovenop de huuropbrengsten. Dit maakt dat het totale rendement van investeren in woningen vaak flink oploopt. Mits je uiteraard de juiste woning kiest. Gemiddeld genomen mag je een rendement van zo’n 4 tot 6% verwachten op een investering in een woning.

   

 • Relatief laag risico: Daarbij speelt ook het risico een belangrijke rol wat een vastgoedinvestering betreft. Over het algemeen vindt men het namelijk prettig om het risico zo laag mogelijk te houden. Hoe zekerder je namelijk bent van een bepaald rendement, hoe fijner dit is. Daarbij komt het goed uit dat het risico bij investeren in een woning aan de lage kant is. Zeker wanneer je het vergelijkt met investeren in aandelen of andere vormen van vastgoed, zoals een winkel- of kantoorpand. Huizen zijn altijd gewild. Zeker de huizen die in goede wijken staan, in een relatief goede staat zijn en in de buurt van grote steden liggen.

   

 • Enorm veel keuze: Verder is het aanbod aan woningen tegenwoordig enorm. Het betekent dat je als vastgoedinvesteerder heel precies op zoek kunt naar de woning die aan jouw wensen voldoet. Bijvoorbeeld op het gebied van de sterke punten bij het vorige voordeel. Een woning in een goede wijk, in een goede staat en in een gewilde stad is al snel een schot in de roos. Qua investering is de kans op een goed rendement dan zeer groot.

   

 • Zeer toegankelijk: Tot slot is investeren in woningen vandaag de dag zeer toegankelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze manieren om een investering in vastgoed te financieren. Hierdoor hoef je absoluut niet altijd zelf met het volledige aankoopbedrag op de proppen te komen. In plaats daarvan kijk je naar het totaalplaatje voor jouw persoonlijke situatie. Wat zijn op dit moment je mogelijkheden? En welke investering in een woning sluit hier het beste op aan?

Waarmee rekening houden bij investeren in woning?

Investeren in een woning doe je niet overhaast. Dit is een beslissing waar je goed over nadenkt. Zeker wanneer er vrij hoge geldbedragen bij betrokken zijn. Het zou dan erg zonde zijn wanneer je te snel een beslissing maakt. Probeer daarom de volgende punten in het achterhoofd te houden wanneer je voor investeren in een woning kiest:

 • Persoonlijk budget: Begin met het vaststellen van je persoonlijke budget. Dit doe je bijvoorbeeld door goed te kijken wat je je precies kunt veroorloven. Zelfs met een beperkt budget zijn er manieren om in vastgoed te investeren. Pas nadat je precies weet wat je budget is voor een vastgoedinvestering in een woning, ga je op zoek naar de woningen. Hierdoor kom je financieel niet in de knel of doe je jezelf onnodig tekort.

   

 • Investeringsdoel: In het verlengde hiervan is het zaak om je investeringsdoel te bepalen. Want waarom ben je precies van plan om te investeren in een woning? Wil je deze woning deels opknappen en vervolgens binnen een relatief korte tijd weer doorverkopen? Of heb je je zinnen gezet op een investering voor de langere termijn? Eentje waarbij je huuropbrengsten gaat innen en hoopt op een duidelijke waardestijging na verloop van jaren? Door te bepalen wat voor jouw eigen situatie van toepassing is, kies je makkelijker een woning uit die op dit doel aansluit.

   

 • Vinden goede aanbieder: Vandaag de dag zijn er tal van goede aanbieders wat woningen betreft. Dit is fijn om te weten, zodat je direct de juiste stappen kunt ondernemen. En dat op een betrouwbare, veilige manier. Goede aanbieders zijn bijvoorbeeld Zimmo, Pararius en Funda. Je vindt hier woningen terug in verschillende prijsklassen. Zo zit er voor iedere potentiële vastgoedinvesteerder iets tussen wat mogelijk interessant is.

   

 • Oog op toekomst: Belangrijk bij investeren in een woning is om altijd oog te hebben voor de toekomst. Zoals eerder al kort aangegeven, moet een woning toekomstbestendig zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de woning in een goede staat is. Dat er bouwtechnisch geen problemen te verwachten zijn. Bovendien is ook de locatie van de woning cruciaal. Is de woning gelegen in een wijk of gebied die mensen over het algemeen aantrekkelijk vinden? En gaat dit over een jaar of 5, 10 en 20 nog steeds het geval zijn? Er zijn talloze indicatoren die je hierbij helpen. Denk aan nabijheid tot een grote stad en groei van het aantal inwoners van het dorp of de stad zelf.

Specifieke tips bij investeren in woningen

Naast de reeds aangeleverde informatie, zijn er nog een aantal tips die je specifiek verder gaan helpen. Hou rekening met het volgende voor een goede investering:

 • Een immoweb check is interessant. Kijk of er veel te huur staat en hoe lang dit al het geval is.
 • Werkgelegenheid is belangrijk. Als er veel industrie of dergelijke in de buurt is, kan je gemakkelijker verhuren.
 • Let op met “de goede huurder”. Goede, vermogende huurders zijn zeer goede huurders, maar na enkele jaren willen ze zelf kopen. Zo kan je veel verloop creëren en bouw je geen constante inkomsten op. Je wilt idealiter iemand die jouw pand goed behandeld en zeer lang huurt.
 • Je kiest best materialen of afwerking die geschikt is voor verhuur. Dure keukenbladen zijn bv. een slechte investering omdat ze veel kosten, voor weinig extra huuropbrengsten zorgen en zijn moeilijk te onderhouden.

Investeren in woningen met Immotokens

Bij investeren in woningen komt veel kijken. Een grote groep mensen is dan ook op zoek naar een manier om het makkelijker en toegankelijker te maken. Met de introductie van de Immotokens is deze manier er gekomen. Middels blockchain technologie is het vandaag de dag namelijk mogelijk om fysieke woningen te digitaliseren. Dat wil zeggen dat er een unieke, volledige verifieerbare digitale versie van een fysiek pand ontstaat. Deze is vervolgens op te delen in meerdere stukjes. Zo investeer je al vanaf €50 in een woning naar keuze. Spreid je risico door voor verschillende woningen te kiezen, ontvang maandelijks huurinkomsten en wordt een echte vastgoedinvesteerder!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.