Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in vastgoed met beperkt budget? Dan ben je zeer waarschijnlijk benieuwd naar de mogelijkheden. Traditioneel gezien staat vastgoed er niet bepaald om bekend dat je er met een beperkt budget in kunt investeren. Het is dan ook belangrijk om op dit gebied creatief te zijn. Zodoende is het wellicht mogelijk om bepaalde oplossingen te vinden die helemaal niet zo slecht zijn.

Is investeren in vastgoed met beperkt budget mogelijk?

Laten we in de eerste plaats even vaststellen of investeren in vastgoed met beperkt budget überhaupt mogelijk is. De laatste jaren merk je als (potentiële) investeerder waarschijnlijk al dat vastgoed vrij duur is. En dan wordt het alleen nog maar duurder ook. Zelfs als je je hier niet als investeerder mee bezig houdt, ben je tegenwoordig al op de hoogte van de stijgende huizenprijzen.

Aan de ene kant geeft dit aan dat investeren in deze sector zeer lucratief is. Aan de andere kant ligt de drempel dankzij de toegenomen prijzen ook steeds hoger. Het is dus zaak om op een bepaalde manier achter informatie te komen die je met een beperkt budget laat investeren. Graag helpen we je hierbij op weg. Zo heb ook jij de kans om een ware vastgoedinvesteerder te worden.

Top 6 opties van investeren in vastgoed met beperkt budget

In de praktijk zijn er meerdere opties wat investeren in vastgoed met een beperkt budget betreft. De ene optie is daarbij sterker aan te raden dan de ander. Laten we ze één voor één even langslopen ter verduidelijking.

#1: Lenen

Een vrij voor de hand liggende optie is natuurlijk om het totaalbedrag van een vastgoedinvestering grotendeels te lenen. Dit klinkt in de basis misschien als een goede optie, maar levert je in de praktijk niet zoveel op. Als nieuwe vastgoedinvesteerder krijg je dan te maken met een aantal specifieke nadelen:

  • 30% eigen inbreng nodig: Ondanks dat een groot gedeelte te lenen is, moet je alsnog 30% van het aankoopbedrag zelf op tafel leggen. Zeker vandaag de dag is dit een vrij significant bedrag. Meestal komt dit uit op minimaal ongeveer een ton. Immotokens kan jou connecteren met investeerders om je eigen inbreng te financieren.

 

  • Eerst lening afbetalen: Heb je 30% zelf betaald en ben je dus een investeerder in vastgoed? Dan krijg je alsnog eerst te maken met het afbetalen van je lening. Dit gaat waarschijnlijk wel een tijdje duren. Het echte rendement volgt dan pas later.

#2: Bullet krediet

Dan is er ook nog de term bullet krediet. In principe komt deze optie voor vastgoedinvesteerders goed van pas. Een bullet krediet is namelijk een hypothecaire lening. Hierbij is er sprake van lage maandlasten, aangezien je maandelijks alleen de rente op het geleende bedrag hoeft te betalen. Dit heeft alles te maken met het kapitaal dat je in het vooruitzicht hebt, als gevolg van de vastgoedinvestering.

Let wel op dat je bij een bullet krediet ook met een aantal nadelen te maken krijgt. Zo is de rentevoet bijvoorbeeld aan de hoge kant, is een hypothecaire inschrijving verplicht en zijn er risico’s aan verbonden. In België kan je bij Briqwise terecht voor hypothecaire kredieten voor ondernemers.

#3: Goedkope vastgoedopties identificeren

Wil je het liefst ver weg blijven van het afsluiten van een lening? Dan doe je er goed aan om wat goedkopere vastgoedopties te identificeren. Je hoeft namelijk natuurlijk niet altijd voor een groot huis of duur appartement te kiezen om in te investeren. Kleinere ruimtes hebben over het algemeen een sterk lagere prijs. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Studio’s
  • Studentenkamers
  • Parkeeropties

Deze vastgoedinvesteringen liggen bij een beperkt budget veel sneller binnen je bereik. Uiteraard zal de absolute waardestijging de komende jaren dan ook iets beperkter zijn. Het is wellicht een goede optie om mee te starten.

#4: Buitenland

Een andere mogelijkheid is om ook eens over de grens een kijkje te nemen. Er zijn tal van landen waar de huizenprijzen een stuk lager liggen dan in België. Voorbeelden hiervan zijn Polen en Duitsland. Daar is het voor een relatief ‘goedkoop’ bedrag mogelijk om een investering in vastgoed te doen.

Je hoeft je aandacht dan niet te verleggen naar de kleine studio’s of studentenkamers. In plaats daarvan tik je gewoon een volwaardig huis of appartement op de kop. Zeker de moeite waard om op z’n minst te overwegen. Zo is bv. MOMO Estates gespecialiseerd in buitenlandse vastgoedinvesteringen.

#5: Samen investeren

Een vijfde mogelijkheid wat investeren in vastgoed met een beperkt budget betreft, ligt wat minder voor de hand. Echter is het wel degelijk van toegevoegde waarde. Heb je al eens overwogen om samen met iemand anders vastgoed te kopen? Bijvoorbeeld iemand waarvan je zeker weet dat je die persoon vertrouwt? Het stelt je in staat om zo de kosten te delen. Er is dan in één klap een stuk meer mogelijk.

Belangrijk hierbij is wel dat je iemand volledig vertrouwd en samen investeren ook echt goed voelt. Anders is het risico al snel te groot. Zeker gezien er zoveel geld in het spel is. Dankzij de immotokens co-invest formule kan je zonder zorgen samen in vastgoed investeren.

#6: Immotokens

De laatste en in veel opzichten de beste optie qua investeren in vastgoed met een beperkt budget, is investeren in Immotokens via onze starter formule. Laten we snel bekijken wat dit precies inhoudt.

Een immotoken is een digitale vertegenwoordiging van een gedeelte van een pand. Via de blockchain is vastgelegd dat de eigenaar van een immotoken automatisch eigenaar is van het gekoppelde gedeelte van een investeringspand. En dit is al mogelijk vanaf een investering van €50.

Dankzij Immotokens maak je gebruik van een aantal unieke voordelen:

  • Je krijgt iedere maand huuropbrengsten
  • Veel minder opvolging en administratie vereist
  • Minimaal risico
  • Direct investeren mogelijk

Investeren in Immotokens is dan ook de toekomst. Je wens om te investeren in vastgoed wordt zo al snel realiteit. En daarbij bepaal je dus volledig zelf hoeveel geld je hier in wilt stoppen. Je ervaart alle voordelen van investeren in vastgoed, zonder met alle nadelen te maken te krijgen. Minder risico, evenveel rendement en maandelijkse huuropbrengsten. Wat wil je nog meer?

Zet nu de eerste stap en wordt vandaag nog vastgoedinvesteerder. Bekijk welke panden jouw interesseren. Binnen de kortste keren ben je al voor een gedeelte eigenaar van bijvoorbeeld een mooie woning!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.