Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in studentenkamers is tegenwoordig een goed idee. Studentenkamers zijn namelijk onverminderd populair. Zeker in landen als België en Nederland, waar een groot gedeelte van de jongeren er tegenwoordig voor kiest om te studeren. Men vindt het fijn om in de grote stad te wonen, in de buurt van de medestudenten. Wanneer er dan specifieke studentenkamers beschikbaar zijn, is dit helemaal mooi.

Waarom investeren in studentenkamers?

Investeren in studentenkamers doe je in de basis om verschillende redenen. Daarbij komt het er vaak op neer dat dit vanuit financieel oogpunt gebeurt. Je wilt op een bepaalde manier geld verdienen door geld te investeren. Maar waarom nu specifiek studentenkamers? Want maakt investeren in studentenkamers anders dan investeren in woningen of kantoorgebouwen? Laten we kijken naar een aantal punten:

  • Geschikt voor kleiner budget: Ben je een beginnende investeerder met een relatief beperkt budget? Dan bieden studentenkamers een zeer goede uitkomst. Studentenkamers maken investeren in vastgoed met een beperk budget heel goed mogelijk. Vaak zijn studentenkamers namelijk een stuk goedkoper dan appartementen of zelfs hele woningen. Een student is over het algemeen al snel tevreden met een kleine kamer. Zolang hij of zij maar onderdak heeft in de buurt van de campus. Dit betekent ook dat studentenkamers flink wat goedkoper zijn. Als vastgoedinvesteerder hoef je dan niet al te diep in de buidel te tasten. Met relatief weinig startkapitaal is het al mogelijk om je eerste investering in vastgoed te doen.

     

  • Stabiele vraag: Daarnaast is het ook fijn om te weten dat er sprake is van een stabiele vraag naar studentenkamers. Sterker nog, er zijn eigenlijk nooit genoeg studentenkamers. Menig student is blij met de eerste de beste optie die hij of zij aangeboden krijgt. Zo weet je dus vrij zeker dat het een veilige investering is. Ook na verloop van tijd blijft de hoeveelheid studenten vrij stabiel en neemt deze waarschijnlijk zelfs toe. Als investeerder in vastgoed ga je hier op de lange termijn flink van profiteren.

     

  • Hoog rendement: Een hoog rendement is waar eigenlijk iedere vastgoedinvesteerder naar op zoek is. Het komt dan zeker goed uit dat studentenkamers bekend staan om hun hoge rendement. Je komt hierbij al snel uit op een rendement van 4 a 5%. En dan hebben we het alleen nog maar over de huuropbrengsten op jaarbasis ten opzichte van je initiële investering. Daar komt natuurlijk nog bij dat de studentenkamer zelf waarschijnlijk meer waard wordt in de huidige huizenmarkt. Zo ga je ook op dat punt nog flink wat groei in kapitaal aan een dergelijke investering overhouden.

     

  • Beperkt risico: In de meeste gevallen is een vastgoedinvesteerder op zoek naar een beperkt risico. Wanneer je houdt van de wat hogere risico’s, dan ga je sneller investeren in aandelen of cryptocurrencies. Zoals eerder al kort aangegeven doet een investering in een studentenkamer het op het gebied van risico vrij goed. De kans is zeer groot dat de kamer alleen maar meer waard wordt. Studeren is iets wat jongeren altijd blijven doen. Tel daar de verwachte waardevermeerdering bovenop en je komt al snel op een beperkt risico uit.

Waarop letten bij investeren in studentenkamers?

Daarbij moeten we direct wel benoemen dat je niet zomaar blind in de eerste de beste studentenkamer moet investeren. Het is namelijk wel degelijk een feit dat opties in kwaliteit verschillen. Je vindt de beste investeringsopties door rekening te houden met een aantal factoren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Juiste locatie: Begin bij het uitzoeken van de juiste locaties. Zo kom je bijvoorbeeld al snel uit bij grotere steden. Grotere steden herbergen veel universiteiten en hogescholen. Logischerwijs trekt dit veel studenten naar de betreffende steden. Probeer daarom rekening te houden met de universiteiten en hogescholen die er het beste op staan. En die er relatief moderne denkbeelden op nahouden. De kans is dan het grootst dat de studenten ook de komende jaren en decennia naar deze stad blijven komen.

     

  • Staat studentenkamer(s): Een ander belangrijk punt van aandacht is de staat waar de studentenkamer zich in bevindt. Zeker de wat oudere studentenkamers zijn niet altijd in een even goede staat. De kans op mankementen neemt dan toe, wat ook de kans op kosten voor jou persoonlijk laat stijgen. Dit is bijvoorbeeld waarom een investering in nieuwbouw vaak zo populair is. Nu hoeft het natuurlijk niet altijd nieuwbouw te zijn, zolang je maar achterhaalt of de kamer inderdaad in een goede staat is.

     

  • Investeringsdoel: Bepaal voorafgaand aan je investering wat het doel ervan gaat zijn. Of welk plan je erbij hebt. Dit zorgt voor duidelijkheid. Zo bestaan er bijvoorbeeld talloze investeerders die ervoor kiezen om een aantal studentenkamers op te kopen, ze te verbouwen en vervolgens weer door te verkopen. Of ze kiezen er specifiek voor om een pand te kopen, 5 jaar lang te verhuren en vervolgens weer iets anders met het geld te doen. Wat is jouw doel en/of plan bij het doen van een investering? Is dit voor de korte termijn of juist de hele lange termijn? Je uiteindelijke keuze voor een specifieke studentenkamer is hiervan afhankelijk.

     

  • Juiste aanbieder: Tot slot moet je de aangeboden studentenkamers nog even vinden. En dan natuurlijk het liefst bij een aanbieder die te vertrouwen is. Een aanbieder met een goede reputatie. Deze bestaan gelukkig in grote getalen. Zo staan Immoweb, De Bloois Vastgoed en Sons Real Estate bekend als belangrijke aanbieders. Je vindt bij hen een mooi aanbod terug, waarbij je met verschillende budgetten terecht kunt.

Specifieke tips bij investeren in studentenkamers

Zeer specifieke informatie komt goed van pas bij investeren in studentenkamers. Het zorgt ervoor dat je precies weet wat je doet. Hou bijvoorbeeld rekening met de volgende tips:

  • De belangrijkste opties zijn de 2 grote studentensteden; Gent en Leuven. Bij beide is er een tekort aan koten.
  • Ook zijn er een aantal nieuwe, opkomende studentensteden; Kortrijk (een tekort aan studentenkamers), Brugge (verzadigd), Antwerpen en Hasselt.
  • Let goed op wat het beleid is van iedere individuele stad. Deze wijkt per stad af. Willen ze studenten bijvoorbeeld nog wel in het centrum? In Gent is dit niet langer het geval.
  • Ga na waar er nieuwe campussen komen of oude campussen verdwijnen.
  • Goed opletten met jaarlijkse verhuurperiodes. Aan het begin van het academische jaar veel vraag, daarna valt deze stil.
  • Door het grote verloop wel veel extra werk (plaatsbeschrijving, huurders zoeken).
  • Huurschade bij studenten komt regelmatig voor. Hou hier rekening mee.

Investeren in studentenkamers met Immotokens

Zit je er dus aan te denken om in een studentenwoning te investeren? Maar wil je dit graag op een zo makkelijk, toegankelijk en risicobeperkende manier voor elkaar krijgen? Dan is het zeker de moeite waard om investeren in Immotokens te overwegen. Het biedt namelijk de kans om vanaf €50 in een stukje van een studentenkamer te investeren. Je ontvangt maandelijks huuropbrengsten én deelt mee in de waardestijging, Dit alles via baanbrekende blockchain technologie. Ontdek nu wat het inhoudt en ervaar de unieke voordelen zelf!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.