Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in parkings is vaak niet het eerste waar men aan denkt bij een vastgoedinvestering. Desalniettemin is het wel een investeringsoptie die onze aandacht verdient. Investeren in parkings heeft namelijk een aantal unieke voordelen te bieden. Hierdoor is het zeker de moeite waard om er even bij stil te staan.

Waarom investeren in parkings?

Net als bij alle andere vastgoedinvesteringen het geval is, kies je voor investeren in parkings om een aantal redenen. Het is de combinatie van deze redenen die het namelijk aantrekkelijk maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Budgetvriendelijk: In de eerste plaats is investeren in parkings redelijk budgetvriendelijk. Lang niet iedereen heeft een groot budget tot zijn of haar beschikking. Dat betekent niet dat je geen optie hebt voor een vastgoedinvestering. Deze zijn er wel degelijk. Investeren in parkings is hier één van. Een parking kopen kost namelijk maar een fractie van bijvoorbeeld een woning of een appartement. Terwijl je tegelijkertijd wel gewoon een vastgoedinvesteerder bent. In veel gevallen een echte win-winsituatie.

  • Stijgende vraag: Daarnaast is het bij zo’n beetje iedereen wel bekend dat er een enorme schaarste is wat parkeerplaatsen betreft. Zeker wanneer je richting het centrum van de grotere steden gaat, valt het op dat parkeerplaatsen er niet bepaald in overvloed zijn. Dit maakt dat er ook enorm veel vraag is naar een parkeerplaats. Als mogelijke investeerder in deze vorm van vastgoed is dat natuurlijk goed nieuws. Het betekent dat de parking ook in de komende jaren in waarde blijft stijgen.

  • Een goed rendement: Misschien nog wel het belangrijkste punt van een vastgoedinvestering is het mogelijke rendement dat het oplevert. Het gaat dan echt om hoeveel de parking je naar verwachting oplevert in het eerste jaar. Over het algemeen mag je bij een parkeerplaats een rendement van tussen de 2 en de 3% verwachten. Uiteraard is dit in de praktijk afhankelijk van een aantal zaken. Maar gemiddeld genomen is dat wat het men in de praktijk oplevert.

  • Minimaal onderhoud: Een groot voordeel van investeren in parkings is dat het maar minimaal onderhoud vereist. Vergelijk dit bijvoorbeeld met een woning of een appartement. Naar een parkeerplaats heb je dan in verhouding weinig omkijken. Zolang de plek zelf er fatsoenlijk uitziet, hoef je je verder nergens zorgen over te maken. Het gemak van een vastgoedinvestering in parkings is hierdoor aan de hoge kant.

Waarop letten bij investeren in parkings?

Tegelijkertijd is het niet zo dat investeren in parkings extreem makkelijk is. Je moet namelijk wel met een aantal zaken rekening houden wanneer je voor een parking kiest. Zo is het bijvoorbeeld essentieel dat je wel voor de juiste plek kiest. Een parking die de kans op een goede investering maximaliseert. Hou daarom rekening met het volgende:

  • Kiezen juiste locatie: In veel opzichten begint het allemaal met het kiezen van de juiste locatie. Het is namelijk niet zo dat er overal evenveel behoefte is aan parkings. In het optimale scenario kies je daarom voor een of meerdere parkings waar de vraag naar parkeerplaatsen hoog is. En waar de kans het grootst is dat dit in de toekomst ook zo blijft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij parkings in grote steden en dichtbevolkte gebieden. Er is dan niet altijd ruimte voor vrije parkeerplaatsen. En dus zijn mensen bereid om er een te huren en hier extra voor te betalen. Is de bevolkingsgroei in deze gebieden aan de hoge kant? Dan neemt de vraag naar parkings alleen nog maar verder toe. En dus maximaliseer je de kans op een goede bezettingsgraad.

  • Goede in- en uitgang: Daarnaast is het ook belangrijk dat de parkeerplaats zelf van een hoge kwaliteit is. Dat het bijvoorbeeld voor gebruikers hiervan eenvoudig is om via de ingang binnen te komen en via de uitgang weer weg te rijden. Dit klinkt logisch, maar is in de praktijk echt een puntje van aandacht. Zo maken bepaalde parkeerplaatsen bijvoorbeeld gebruik van slimme barrières. Dit zijn allemaal pluspunten die de parkings net wat aantrekkelijker maken dan mogelijke alternatieven.

  • Gebruikte technologie: De technologische vooruitgang is in alle sectoren van de samenleving merkbaar. Alles wordt makkelijker, sneller en daardoor beter. Zo helpt het bijvoorbeeld enorm om bepaalde processen te automatiseren. Dit zie je ook steeds vaker gebeuren in parkeergarages. Hoe gebruiksvriendelijker de gebruikte technologie is, hoe hoger de parkeerinkomsten gaan uitvallen. Loop daarom na of de technologie die de parking die je op het oog hebt gebruikt van deze tijd is. En of dit iets is waar mensen graag gebruik van maken. Dit geldt op het gebied van betaling, maar ook zeker met betrekking tot de toegang.

  • Vervoersalternatieven: Tot slot is het nog zinvol om rekening te houden met eventuele vervoersalternatieven. Hoe meer vervoersalternatieven er namelijk zijn, hoe minder behoefte er is aan een parkeerplaats. Hou dit daarom goed in de gaten voor een eventuele investering die je wilt gaan doen. Rijden er veel bussen, trams, treinen en/of metro’s in de buurt? Of is de locatie juist wat moeilijker te bereiken? Het speelt allemaal een rol in het rendement dat je uit de investering gaat halen.

Er is dus een hoop om op te letten bij het kiezen van de juiste parking. Handig is om daarbij een overzicht te creëren. Je weet dan precies wat de sterke en minder goede punten zijn van iedere individuele investeringsoptie. Vanaf dat punt heb je dan de vrijheid om een goed doordachte keuze te maken. Kijk bijvoorbeeld even wat een betrouwbare aanbieder als Parking Fund Nederland te bieden heeft.

Investeren in parkings met Immotokens

Is investeren in parkings iets wat jou wel interessant lijkt? Bijvoorbeeld gezien het beperkte budget dat je hier maar voor nodig hebt? Dan is er goed nieuws voor je. Investeren in parkings met Immotokens is de meeste innovatieve manier van een vastgoedinvestering. Middels blockchain technologie is het zo mogelijk om al vanaf €50 te investeren in vastgoed. Woningen, appartementen en ook parkings. Je int iedere maand je huuropbrengsten en profiteert mee in een eventuele waardestijging van de parkeerplaats. Ontdek nu de mogelijkheden en probeer het zelf een keer uit!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.