Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in kantoorgebouwen is een van de opties die je hebt wanneer je geïnteresseerd bent in vastgoedinvesteringen. Aan kantoorgebouwen is eigenlijk altijd wel behoefte. Zelfs in tijden van de recente coronacrisis. Wel heeft dit voor een aantal belangrijke veranderingen gezorgd. En daarmee ontstaan er direct ook kansen.

Waarom investeren in kantoorgebouwen?

Wanneer je toegang tot voldoende kapitaal hebt om een vastgoedinvestering te doen, dan heb je veel verschillende opties. Vaak denkt men als eerst aan een investering in een appartement of een woning. Deze liggen wat meer voor de hand. Echter levert investeren in kantoorgebouwen een aantal unieke voordelen op, die dit een aantrekkelijke mogelijkheid maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Extra hoog rendement: Een extra hoog rendement is misschien wel het grootste voordeel wat investeren in kantoorgebouwen betreft. In ‘normale’ tijden gaat het hier om een bovengemiddeld rendement. Deze bedraagt meestal zo’n 5 a 7 procent. Dit terwijl traditionele vastgoedbeleggingen over het algemeen een iets lager rendement opleveren. Wil je dus graag op de korte termijn al flink wat inkomsten overhouden aan een dergelijke investering? Dan is het belangrijk om een aantal kantoorruimtes op je radar te hebben. De verwachting is dat het rendement ook de komende periode weer aan de hoge kant gaat zijn.

     

  • Ideale huurders: Daarbij krijg je bij kantoorruimtes te maken met ideale huurders. Huurders van kantoorruimtes hebben namelijk vaak het voornemen om in lengte van jaren te blijven huren. Bovendien gaan KMO’s altijd professioneel om met een ruimte. Serieuze bedrijven zorgen ervoor dat alles schoon en intact blijft. Hierdoor krijg je maar zelden te maken met problemen. Dit wil bij een appartement of woning nog weleens anders zijn. Zeker gezien je dan gemiddeld genomen vaker te maken krijgt met nieuwe huurders. En er dus altijd een kans is op een rotte appel.
  • Verwachte groei in vraag: Gedurende de coronacrisis hebben kantoorruimtes het wat zwaarder gehad. Er is meer aandacht gekomen voor thuiswerken. In sommige situaties is dit goed bevallen, wat zorgde voor een forse afname in de behoefte aan kantoorruimtes. Echter is er de afgelopen jaren sprake geweest van een overcorrectie. Zeker tijdens lockdowns was de vraag naar kantoorruimtes veel lager dan normaal. Gezien het licht aan het einde van de tunnel in zicht is, is de verwachting dat de vraag naar kantoorgebouwen de komende tijd weer fors gaat stijgen. En daarmee dus ook de waarde van dit type vastgoed.
  • Veel aanbod: Tot slot is er momenteel nog relatief veel aanbod voor de vastgoedinvesteerder die op zoek is naar een kantoorgebouw. Zoals gezegd is er de afgelopen jaren sprake geweest van veel leegstand. Hierdoor heb je nu flink wat meer keuzeopties dan in normale tijden het geval zou zijn. Uiteraard zit je in een positie om hier je voordeel mee te doen. Maak gebruik van het grote aanbod om de echte pareltjes er tussenuit te plukken. Zo ben je in staat om je rendement te maximaliseren.

Waarop letten bij investeren in kantoorgebouwen?

Investeren in kantoorgebouwen brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Zoals als even kort aangestipt, heeft deze sector flink geleden onder de coronacrisis. Dit betekent dat er automatisch ook wat meer risico aan verbonden is. Ga hier slim mee om door rekening te houden met de volgende punten:

  • Huidige trend: Qua kantoorgebouwen is het extra belangrijk om de huidige trend in de gaten te houden. Zo was er tijdens de coronacrisis bijvoorbeeld extra veel aandacht voor thuiswerken. Veel werknemers vonden het heerlijk. Totdat zich allerlei problemen begonnen voor te doen. De trend waarbij flexwerken de standaard is, lijkt daarom een goede kans te hebben. Er is dan mogelijk behoefte aan iets kleinere kantoren. Daar waar voorheen iedereen altijd op kantoor was, wisselt dit nu veel meer af. Met de nodige gevolgen vandien. Hou hier rekening mee wanneer je gaat investeren in kantoren.
  • Toekomstbestendigheid kantoor: Verder is het niet alleen belangrijk om op de huidige trend te letten, maar ook om een oogje op de toekomst te houden. De vraag naar kantoren is onderhevig aan specifieke ontwikkelingen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de locatie optimaal is. Welke steden zit in een flinke groei en gaan een mooie toekomst tegemoet? Dat zijn de steden waar je graag een kantoorruimte in wilt kopen en verhuren aan anderen. Tegelijkertijd moet een kantoor bepaalde zaken kunnen faciliteren. Denk aan de nieuwste technologieën, moderne manieren van werken en ruimte voor groei.
  • Spreid je risico: Het spreiden van risico is bijna altijd een goed idee. Zeker wanneer je te maken hebt met het ietwat risicovolle investeren in kantoren. Zoals gezegd is het bijvoorbeeld belangrijk dat een kantoor toekomstbestendig is, door in de juiste stad te staan. Spreid je risico door kantoorgebouwen in verschillende steden te kopen. Ook kun je variëren in de grootte, om het risico nog verder te minimaliseren. Kleinere kantoren lijken de toekomst, maar helemaal zeker weten doe je het nooit.
  • Vind de juiste aanbieder: Nadat je besluit dat een vastgoedinvestering je wel degelijk interessant lijkt, is het tijd om de juiste aanbieders te vinden. In het ideale geval kies je hier voor een betrouwbare aanbieder van kantoorgebouwen, met een goede reputatie. Voorbeelden hiervan zijn Growners, VGBO en Zimmo. Bekijk welke kantoorruimtes er momenteel beschikbaar zijn en welke je interessant lijken. Zo is het al vrij snel mogelijk om er een te kopen en op korte termijn te verhuren. Het verwachte rendement van tussen de 5 en de 7% ligt dan binnen handbereik.

Investeren in kantoorgebouwen met Immotokens

Het investeren in kantoorgebouwen is in principe mogelijk. Echter vraagt dit wel flink wat aandacht en zorg. Vooral wanneer je de best mogelijke investering wilt doen. Vandaag de dag is er een manier om dit een heel stuk makkelijker voor elkaar te krijgen. Immotokens biedt 2 investeringsformules aan voor wie graag in kantoren wilt investeren met een beperkter budget. Zo is er onze co-investformule vanaf € 100.000 en onze starterformule vanaf € 1.000.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.