Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Van investeren in vastgoed is al langer bekend dat het een goed idee is. De stijgende vastgoedprijzen zijn een duidelijke indicatie dat vastgoed naarmate de jaren vorderen steeds meer waard worden. Een optie qua investering die je dan hebt, is investeren in appartementen. Appartementen zijn in veel opzichten een interessante vorm van vastgoed.

Waarom investeren in appartementen?

Om je te helpen bij het maken van de juiste investering, is het belangrijk dat we je goed informeren over de redenen om te investeren in appartementen. Wanneer je namelijk volledig doordrongen bent van de achterliggende redenen, ben je in staat om voor jezelf de juiste beslissing te maken. Investeren in appartementen doe je vanwege de volgende punten:

 • Hoge rendementsprognose: In de eerste plaats doe je een investering pas wanneer je overtuigd bent dat het iets gaat opleveren. Nu zit je op dat punt met investeren in appartementen helemaal goed. Appartementen hebben namelijk een gemiddelde rendementsprognose van 5 tot 7%. Dat houdt in dat je op de aankoop van een appartement van €250.000 jaarlijks zo’n €12.500 tot €17.500 aan huurinkomsten overhoudt. Dit is een rendement dat redelijk aan de hoge kant ligt. Tel daar de verwachte waardestijging van een appartement bij op en het is al snel duidelijk dat het een goede investering is. Een hoog rendement vormt de basis van een slimme keuze.

   

 • Laag risicoprognose: Daarnaast is het bij een investering ook vaak zaak om het risico zo laag mogelijk te houden. Uiteraard verschilt het per individu waar de voorkeur precies ligt. Maar over het algemeen is een hoog rendement met een laag risico een fijne keuze. Naar appartementen is altijd bijzonder veel vraag. Je mag er dan ook vanuit gaan dat een goed appartement over een paar decennia nog steeds gewild is. Dit is vaak wat moeilijker te bepalen bij bijvoorbeeld kantoorgebouwen en winkelpanden. Bij dergelijke investeringen is er een groter risico dat er op een bepaald moment geen behoefte meer aan is.

   

 • Beschikbaar voor verschillende budgets: Verder zijn appartementen er in alle soorten en maten. Hierdoor kun je heel fijn op zoek gaan naar een appartement dat aansluit op jouw persoonlijke budget. Ook als beginner. Wil je bijvoorbeeld niet al te diep in de buidel tasten met je investering? Dan kies je voor een wat kleiner appartement, dat niet middenin een grote stad ligt. Je komt dan vaak uit rond een aankoopprijs van zo’n €200.000. Hoe groter het budget, hoe groter het appartement waarschijnlijk ook gaat zijn. Zeker wanneer andere attributen er positief tussenuit springen. Denk aan een balkon op het zuiden, meerdere slaapkamers, etc. In populaire steden loopt de gemiddelde aankoopprijs dan al gauw op tot zo’n €350.000.

   

 • Vaak goede locatie: Tot slot is het fijne van investeren in appartementen dat je vaak de keuze hebt uit goede locaties. Qua appartementen is er bijvoorbeeld veel nieuwbouw. Er is dan goed nagedacht over de mate waarop het toekomstbestendig is. Bovendien vind je veel appartementen vaak terug in of heel dichtbij een centrum. Naar deze locaties is over het algemeen veel vraag. Dit komt allemaal weer neer op de eerdergenoemde lage risicoprognose. Een investering in een appartement doe je over het algemeen met een gerust hart.

 

Waarop letten bij investeren in appartementen?

Wanneer je sterk aan het overwegen bent om in een appartement te investeren, is het zaak om een aantal punten in het achterhoofd te houden. Je wilt niet zomaar blind een investering doen. Er is dan altijd een kans dat je een onnodige fout maakt. Pak je het graag in één keer goed aan? Hou dan zeker rekening met het volgende:

 • Doel vastgoedinvestering: Bepaal eerst voor jezelf wat het doel van je vastgoedinvestering precies gaat zijn. Wil je bijvoorbeeld op de korte termijn een waardestijging realiseren en het appartement meteen weer verkopen? Of zit je juist te denken aan een investering voor de langere termijn? Eentje waarbij je flink wat huurinkomsten gaat incasseren en waarbij je hoopt op een forse waardestijging na verloop van tijd. Beide scenario’s vragen een iets andere aanpak. Zo is het bijvoorbeeld zeker bij het tweede punt van belang dat het appartement toekomstbestendig is. Dat deze op een gewilde locatie ligt, waar de kansen op grote veranderingen minimaal blijft.

   

 • Budget: Dan is het daarnaast ook belangrijk om je budget goed te bepalen. Wat heb je precies te besteden? Door vooraf je budget duidelijk vast te stellen, laat je je niet verleiden tot onnodige risico’s. Zelfs wanneer je budget wat aan de lage kant is, vormt dit nog niet meteen een probleem. Misschien is het dan handiger om je te focussen op investeringen die over het algemeen wat goedkoper gaan zijn, zoals parkings, studentenkamers of Immotokens. Er is voor ieder budget wel iets moois te krijgen. Een vastgoedinvestering is tegenwoordig voor iedereen beschikbaar.
 • Toekomstbestendigheid: Vervolgens staan we nog even extra stil bij de term toekomstbestendigheid. Intussen is waarschijnlijk wel duidelijk dat dit van groot belang is. Gezien het je doel is om de investering na verloop van tijd meer waard te laten worden, moet deze wel toekomstbestendig zijn. Een appartement in of dichtbij een grote stad is hier een mooi voorbeeld van. Zeker wanneer het om nieuwbouw gaat, dat aan alle belangrijke richtlijnen voldoet.

   

 • Juiste aanbieder: Tot slot is het zaak om de juiste aanbieder te vinden. Lang niet iedereen biedt namelijk appartementen van dezelfde kwaliteit aan. Bovendien is het altijd goed om zoveel mogelijk keuzemogelijkheden te hebben. Het maximaliseert de kans op een goede investering. Goede aanbieders van appartementen zijn Zimmo, ERA en Luxe Vastgoed.

Specifieke tips voor investeren in appartementen

Bij investeren in appartementen komt specifieke kennis goed van pas. Hier doe je in de huidige markt namelijk je voordeel mee. Pas daarom de volgende informatie toe:

 • In de grote steden heb je meer huurders, maar vaak ook een groter verloop.
 • Koop scherp aan om aan nieuwe huurders hogere huurprijzen door te rekenen.
 • Gent, Leuven zijn de duurste steden met een relatief lager rendement (door hoge aankoopprijzen).
 • Antwerpen en Brussel zijn de rendementen hoger dankzij betere balans tussen aankoop en verhuur.
 • In de iets kleinere steden zoals Kortrijk, Waregem, Oostende, Mechelen, Genk, Deinze, Oudenaarde bestaan geregeld buitenkansjes.
 • De meest geschikte type appartementen voor verhuur zijn 1 of 2 slaapkamers.
 • Je kiest best materialen of afwerking die geschikt is voor verhuur. Dure keukenbladen zijn bv. een slechte investering omdat ze veel kosten, voor weinig extra huuropbrengsten zorgen en moeilijk te onderhouden zijn.
 • Bij appartementen zijn terrassen een cruciaal deel. Ze zorgen voor een beduidend hogere huurprijzen en algemene verhuurbaarheid.

Investeren in appartementen met Immotokens

Wist je dat het vandaag de dag al mogelijk is om te investeren in appartementen vanaf €50? Dit heeft alles te maken met de introductie van de Immotokens. Middels blockchain technologie zijn fysieke appartementen op te delen in kleinere digitale stukjes. Volledig verifieerbaar en veilig geeft dit je de mogelijkheid om te investeren in een gedeelte van een appartement. Zo ben je officieel vastgoedeigenaar, profiteer je mee van een waardestijging en ontvang je iedere maand huuropbrengsten. Het is de moderne manier van investeren in vastgoed. Wacht niet langer dan nodig is en ontdek vandaag nog wat er voor jou persoonlijk mogelijk is op het gebied van Immotokens!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.