Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in vastgoed is altijd een populaire manier geweest om vermogen op te bouwen en passief inkomen te genereren. Traditioneel gezien worden vastgoedinvesteringen vaak gedaan door individuen of zakelijke entiteiten, maar steeds meer mensen verkennen de mogelijkheid om vastgoed te kopen met vrienden als een gezamenlijke investering. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die hun kapitaal willen bundelen, risico’s willen delen en toegang willen krijgen tot eigendommen die anders buiten hun bereik zouden liggen. In dit artikel zullen we de voordelen en overwegingen van investeren in vastgoed met vrienden verkennen.

De Voordelen van Investeren in Vastgoed met Vrienden

  1. Gedeelde Kosten: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van investeren in vastgoed met vrienden is het delen van de financiële lasten. De kosten voor het kopen, onderhouden en beheren van onroerend goed kunnen aanzienlijk zijn, en dit delen met anderen kan de financiële druk verminderen.
  2. Toegang tot Kapitaal: Door samen te investeren met vrienden, kunnen mensen met beperktere financiële middelen toegang krijgen tot beleggingen in vastgoed die anders buiten hun bereik zouden liggen. Dit opent de deur naar investeringsmogelijkheden met een hoger potentieel rendement.
  3. Diversificatie: Het delen van eigendom in meerdere eigendommen met vrienden kan leiden tot een betere diversificatie van de investeringsportefeuille. Dit vermindert het risico dat gepaard gaat met het hebben van al het kapitaal geïnvesteerd in slechts één vastgoedobject.
  4. Gedeeld Beheer: De taken en verantwoordelijkheden met betrekking tot het vastgoed kunnen worden verdeeld tussen de vrienden, wat kan resulteren in een gedeelde inspanning en minder individuele werklast.
  5. Sociale Aspecten: Investeren met vrienden kan de investeringservaring leuker maken en de sociale banden versterken. Dit kan ook leiden tot betere communicatie en samenwerking bij het beheer van het vastgoed.

 

Belangrijke Overwegingen bij Investeren in Vastgoed met Vrienden

Hoewel investeren in vastgoed met vrienden veel voordelen heeft, zijn er ook belangrijke overwegingen die moeten worden gemaakt:

  1. Juridische Structuur: Het is essentieel om een passende juridische structuur te kiezen voor de gezamenlijke vastgoedinvestering, zoals kopen in onverdeeldheid of werken via een maatschap.
  2. Financiële Overeenkomst: Het is van cruciaal belang om financiële overeenkomsten op te stellen die de financiële bijdragen van elke partner, de verdeling van winsten en verliezen, en de verantwoordelijkheden van elk lid duidelijk definiëren.
  3. Exit Strategie: Het is verstandig om van tevoren een exitstrategie te plannen voor het geval dat een van de investeerders besluit zijn aandeel te verkopen of als er geschillen ontstaan die tot ontbinding van de samenwerking leiden.
  4. Onderhoud en Beheer: Het beheer van het vastgoed, inclusief onderhoud, huurincasso en besluitvorming, moet zorgvuldig worden overwogen en geregeld om mogelijke conflicten te voorkomen.
  5. Juridische en Fiscale Advies: Het is sterk aanbevolen om juridisch en fiscaal advies in te winnen bij professionals die ervaring hebben met gezamenlijke vastgoedinvesteringen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de investering correct worden behandeld.

Immotokens: jouw partner om met vrienden (of anderen) vastgoed aan te kopen als investering.

Voor al bovenstaande overwegingen biedt Immotokens in haar unieke formule een oplossing. Zo begeleiden we jou bij het kiezen van de juiste structuur, hebben we goede overeenkomsten en begeleiden we de uiteindelijke verkoop. Ook voor het onderhoud en beheer kan je op ons rekenen!

We hebben twee unieke investeringsformules:

  1. Co-invest: Waarbij investeerders vanaf €100.000 direct eigenaar worden bij de notaris.
  2. Immotokens: Een lagere instapmogelijkheid waarbij investeerders vanaf €1.000 onrechtstreeks in vastgoed investeren via tokens die hun aandeel in het vastgoedproject vertegenwoordigen.

Dankzij dergelijke innovaties is groepsaankoop van vastgoed toegankelijker en flexibeler dan ooit tevoren, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor zowel nieuwe als ervaren investeerders.

Wil je enkel met jouw vrienden investeren? Maak gebruik van onze opstartbegeleiding en all-in platform. We helpen jullie graag verder.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.