Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop mensen vastgoed kopen en beheren. In het verleden was vastgoedinvestering vaak voorbehouden aan gehuwde koppels, maar vandaag de dag zien we dat steeds meer mensen, ongeacht hun huwelijksstatus, vastgoed willen verwerven met anderen, zoals wettelijk samenwonenden, broers en zussen, neven, vrienden en collega’s. Echter, het gezamenlijk aankopen van vastgoed brengt uitdagingen met zich mee, zoals het beschermen van elkaars belangen, die van jezelf, de erfgenamen en het eigendom zelf.

Het gebruik van immotokens biedt een innovatieve oplossing voor de nadelen die traditionele vastgoedinvesteringen met zich meebrengen. Hieronder worden vier scenario’s besproken waarbij immotokens een verschil kunnen maken:

Scenario 1: Het Getrouwde Koppel Bij een getrouwd koppel bieden immotokens een eenvoudige en eerlijke manier om gezamenlijk vastgoed te bezitten. Het echtpaar kan vastgoed kopen in verhouding tot hun financiële inbreng, waarbij de aandelen in het vastgoed en de inkomsten dienovereenkomstig worden verdeeld. Dit voorkomt complexe verdelingsproblemen in geval van echtscheiding of overlijden en zorgt voor een transparante eigendomsstructuur.

Scenario 2: Samenwonenden Zowel wettelijk samenwonenden als feitelijk samenwonenden kunnen immotokens gebruiken om hun gezamenlijke vastgoedinvesteringen te structureren. De co-invest formule stelt hen in staat om duidelijk hun financiële inbreng vast te leggen en de verdeling van activa in geval van overlijden of breuk te regelen. Voor wettelijk samenwonenden bieden immotokens vergelijkbare bescherming als voor getrouwde stellen, terwijl feitelijk samenwonenden extra voordelen kunnen halen uit een goed doordachte eigendomsstructuur met immotokens.

Scenario 3: Onverdeeldheid In gevallen waarbij meerdere personen samen vastgoed willen kopen zonder emotionele of huwelijksbanden, kunnen zowele de co-invest formule als de immotokens een waardevolle optie zijn. Ze stellen de investeerders in staat om gezamenlijk eigenaar te worden van het vastgoed zonder de behoefte aan complexe juridische regelingen. Immotokens kunnen de investeringen van elke partij nauwkeurig bijhouden, wat problemen voorkomt bij de verdeling van opbrengsten en activa in de toekomst.

Scenario 4: Aankoop in Vennootschap Hoewel een aankoop in een vennootschap meer complexiteit met zich meebrengt, bieden immotokens nog steeds voordelen voor investeerders. Ze kunnen worden gebruikt binnen een vastgoedmaatschap om de eigendomsstructuur te vereenvoudigen en het beheer van het vastgoed te stroomlijnen. Deze aanpak biedt een compromis tussen een klassieke onverdeeldheid en een volledige vennootschapsstructuur.

Immotokens brengen een nieuwe benadering van vastgoedinvesteringen met zich mee, waardoor het gemakkelijker wordt om met anderen vastgoed te bezitten en te beheren. De co-invest formule of de digitale tokens bieden transparantie, flexibiliteit en bescherming voor alle betrokken partijen, of ze nu getrouwd zijn, samenwonen, geen directe band hebben, of investeren via een vennootschap. Met immotokens kunnen investeerders genieten van de voordelen van vastgoed zonder de traditionele complicaties.

 

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.