Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

In de context van de Europese en specifiek de Belgische regelgeving, is het cruciaal om een duidelijk onderscheid te maken tussen het in groep aankopen van vastgoed en vastgoed crowdfunding. Beide concepten worden vaak door elkaar gebruikt, met name als het gaat om online financieringsplatformen die gebruikt worden voor de ene of de andere vorm.

Anders dan de Amerikaanse JOBS Act van 2012, die specifieke bepalingen vaststelde voor crowdfunding en syndicatie, heeft België eigen regels en voorschriften die het vastgoedfinancieringslandschap vormgeven. In België verwijst vastgoed crowdfunding naar een alternatieve financieringsmethode waarbij een groot aantal mensen een klein bedrag investeert in een vastgoedproject. Aan de andere kant betreft het in groep aankopen van vastgoed vaak een samenwerkingsverband van investeerders die middelen bundelen om een omvangrijker project te financieren, veelal via een partnerschap, vennootschap of een ander soort investeringsvehikel.

Uitdieping van de Belgische Regelgeving

In België valt vastgoed crowdfunding onder het toezicht van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Platformen moeten voldoen aan specifieke eisen en regelgeving om legaal te opereren. Ze moeten onder andere zorgen voor transparantie, de belangen van de investeerders beschermen en potentiële risico’s duidelijk communiceren.

Daarentegen is het in groep aankopen van vastgoed een minder gereguleerde vorm van investeren. Hoewel er nog steeds wettelijke kaders zijn, zoals de vereiste om een rechtspersoon (bijvoorbeeld een vennootschap) op te richten om het eigendom te beheren, is er meer flexibiliteit in de operationele aspecten. Dit kan zowel voordelen als nadelen hebben, afhankelijk van het specifieke project en de betrokken partijen.

In beide gevallen is het voor investeerders essentieel om grondig onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen alvorens te investeren. Het begrijpen van de onderliggende regelgeving en de potentiële risico’s is cruciaal om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen.

Immotokens en Vastgoed in Groep aankopen

In het steeds veranderende landschap van vastgoedinvesteringen speelt Immotokens een voortrekkersrol in België door innovatieve oplossingen aan te bieden voor het in groep aankopen van vastgoed. Immotokens heeft twee specifieke formules ontwikkeld die inspelen op de behoeften van verschillende soorten investeerders. Met de “co-invest” formule kunnen investeerders vanaf €100.000 rechtstreeks eigenaar worden van vastgoed, vastgelegd bij de notaris. Dit biedt een directe en traditionele vorm van mede-eigendom. Voor diegenen die met een kleiner startkapitaal willen beginnen of een flexibelere toegang tot vastgoedbeleggingen zoeken, biedt Immotokens een alternatieve optie aan. Via de aankoop van immotokens – met een instap vanaf slechts €1.000 – kunnen investeerders onrechtstreeks deelnemen aan vastgoedprojecten. Elke immotoken vertegenwoordigt een aandeel in een specifiek vastgoedproject, waardoor investeerders kunnen profiteren van de groei en opbrengsten van dat project zonder de noodzaak van directe eigendom. Dit innovatieve model democratiseert toegang tot vastgoedbeleggingen en biedt een scala aan mogelijkheden voor zowel ervaren als beginnende investeerders.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.