Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in Airbnb-vastgoed in België kan een lucratieve onderneming zijn, maar het vereist een grondig begrip van de lokale wetten en regelgevingen. Regelgeving kan aanzienlijk variëren tussen verschillende regio’s en steden, en niet voldoen aan deze regels kan leiden tot boetes of zelfs uitsluiting van het platform. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke regelgevende aspecten waarmee verhuurders rekening moeten houden.

Federale en Regionale Regelgevingen

Navigeren door Gelaagde Jurisdicties

België is een federaal land met meerdere bestuurslagen. Naast de federale wetgeving zijn er regels opgesteld door de drie regio’s: Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze regio’s hebben hun eigen specifieke regels voor toeristische verhuur, inclusief Airbnb-verhuur. Het is cruciaal voor verhuurders om de specifieke vereisten van hun regio te begrijpen.

Vergunningen en Registraties

Verplichte Stappen voor Verhuurders

In veel Belgische steden en regio’s is het noodzakelijk om een vergunning te verkrijgen of zich te registreren als toeristische accommodatie. Bijvoorbeeld, in Brussel moeten verhuurders hun eigendom registreren en een toeristische accommodatievergunning verkrijgen. Het niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot aanzienlijke boetes.

Belastingen

Verantwoordelijkheden en Verplichtingen

Airbnb-verhuurders in België moeten rekening houden met verschillende soorten belastingen, waaronder inkomstenbelasting en btw. Daarnaast kunnen lokale overheden toeristenbelastingen opleggen. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de fiscale verplichtingen en deze correct aan te geven bij de belastingaangifte.

Veiligheidsnormen en Verzekeringen

Bescherming van Gasten en Eigendom

De veiligheid van gasten en eigendommen is van het grootste belang. Verhuurders moeten ervoor zorgen dat hun eigendom voldoet aan de lokale veiligheidsvoorschriften, zoals rookmelders en veiligheidsuitrusting. Daarnaast is het aan te raden om een verzekering af te sluiten die specifiek gericht is op kortetermijnverhuur om zowel de eigendom als de gasten te beschermen.

Conclusie

De regelgeving rond Airbnb-verhuur in België kan complex en uitdagend zijn, maar het biedt ook kansen voor goed geïnformeerde investeerders. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de veranderende wetten en regels om ervoor te zorgen dat uw investering rendabel blijft en aan alle eisen voldoet.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in Airbnb-vastgoed, kan Immotokens een waardevolle bron van kennis en expertise zijn. Als specialist in vastgoedinvesteringen kunnen zij u helpen navigeren door de complexiteit van lokale regelgeving en verzekeren dat uw investering voldoet aan alle noodzakelijke vereisten. Door samen te werken met Immotokens, kunt u met vertrouwen investeren in de Airbnb-markt. Neem contact op met Immotokens voor meer informatie over hoe zij u kunnen helpen bij het realiseren van uw vastgoedinvesteringen in België.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.