Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in supermarkten is niet iets waar de gemiddelde vastgoedinvesteerder als eerste aan denkt. Echter betekent dit niet dat het een mindere optie is dan de meer traditionele vormen van vastgoedinvesteringen. Supermarkten hebben op een unieke wijze iets te bieden. Vandaar dat het ook loont om hier meer over te weten te komen.

Waarom investeren in supermarkten?

Investeren in supermarkten doe je in principe op het moment dat je voldoende waarde hecht aan de specifieke voordelen. Om daar achter te komen, is het belangrijk om eerst de specifieke voordelen van deze investeringsoptie te achterhalen. De belangrijkste punten op dit gebied zijn:

  • Zeer stabiele sector: De supermarktsector is over het algemeen een zeer stabiele. Dit heeft alles te maken met het feit dat mensen altijd boodschappen nodig hebben. Het is een eerste levensbehoefte. De kans is dan ook bijzonder klein dat hier grote schommelingen in te vinden zijn. De behoefte aan supermarkten is er simpelweg altijd. Kies je dus graag voor een vastgoedinvestering met een minimale kans op conjunctuurbewegingen? Dan zit je met een investering in supermarkten waarschijnlijk helemaal goed. Zo’n beetje 70% van alle dagelijkse voedingsmiddelen komen uit de supermarkt. Vraag is zelden zo stabiel.

  • Crisisproof: Een ander belangrijk voordeel is dan vervolgens dat een investering in een supermarkt ook crisisproof is. Als er iets is waar investeerders bang voor zijn, dan is het een mogelijke financiële crisis. Gedurende de coronacrisis was er bijvoorbeeld veel angst. Het fijne is dan dat dit voor de supermarkten nauwelijks geldt. Mensen blijven ook in tijden van crisis geld uitgeven aan eten en drinken uit de supermarkt. In sommige gevallen juist zelfs meer dan normaal. Zo is een vastgoedinvestering in supermarkten een mooi voorbeeld van een investering die bestand is tegen menig crisis.

  • Vaak optimale locatie: Daarnaast is het nog een duidelijk pluspunt dat supermarkten zich vaak op hele centrale locaties bevinden. Deze centrale locaties zijn over het algemeen zeer gewild. Dit betekent dat de waarde van deze panden aan de hoge kant is, maar dat de waardestijgingen dit ook zijn. Vastgoed in de vorm van supermarkten staat bijna altijd op punten die zeer toekomstbestendig zijn. Locaties die ook over 10, 20 of zelfs 30 jaar waarschijnlijk hun waarde niet gaan verliezen. Voor zover het mogelijk is om zo ver in de toekomst te kijken.

  • Hoog rendement: Met een rendement van rond de 6 a 8% lijkt dit een bijzonder lucratieve investeringsmogelijkheid te zijn. Dit ligt een stuk hoger dan een aantal andere investeringsopties. Bovendien deel je mee in de verwachte waardestijging van de specifieke panden. Daar bovenop komt dan nog de cashflow op de korte termijn; de verhuurinkomsten. Let op dat hierbij kosten voor onderhoud, beheer en eigenaarslasten er eerst nog van af worden getrokken. Desondanks blijft er onder de streep een zeer aantrekkelijke opbrengst over.

Waarmee rekening houden bij investering in supermarkten?

Investeren in supermarkten moet je uiteraard niet zomaar doen. Het is aan te raden om rekening te houden met een aantal punten. Door dit te doen, vergroot je de kans aanzienlijk dat je een waardevolle investering doet. Eentje waar je ook echt iets aan overhoudt. Dit krijg je voor elkaar door aan de volgende zaken te denken:

  • Demografie inwoners gebied: Het succes van een supermarkt is sterk afhankelijk van de omliggende inwoners in het betreffende gebied. Hoe meer inwoners er bijvoorbeeld zijn, hoe groter de potentiële hoeveelheid klanten. Niet alleen voor nu, maar zeker ook met het oog op de toekomst. Bovendien spelen zaken als het bestedingspatroon van de mensen in de omgeving ook een rol. De onderverdeling van de welvaartsklassen levert zo een hoop waardevolle informatie op. Wanneer deze er gunstig uitziet, gaat je investering in supermarktvastgoed op termijn waarschijnlijk meer opleveren. Het is dus niet alleen van belang om naar het stuk vastgoed zelf te kijken.

  • Kwaliteit vastgoed: Desondanks blijft het vastgoed zelf wel van doorslaggevend belang. Uiteindelijk moet het pand namelijk wel van een hoge kwaliteit zijn. Het is waar alles mee valt of staat. Zo komen onverwachtse waardedalingen nog weleens voor wanneer er ineens extra onderhoud vereist is. Om maar een voorbeeld te noemen. Het betaalt zich dan uit om een duidelijk meerjarig onderhoudsplan op te stellen. Waar zitten de eventuele zwakke plekken van het stuk vastgoed dat je op het oog hebt? En wat gaat dit mogelijk betekenen voor het rendement?

  • Zichtbaarheid en bereikbaarheid: De zichtbaarheid en bereikbaarheid van een supermarkt zijn punten die je absoluut niet over het hoofd moet zien. Het is namelijk wel de bedoeling dat een supermarkt de constante stroom van klanten kwijt kan. Het liefst zijn er geen problemen met zaken als parkeren. Bovendien is het waardevol wanneer een supermarkt duidelijk in het zicht ligt. Bijvoorbeeld langs een grote weg of in de nabijheid van een winkelcentrum. Zo blijft het klantenbestand niet alleen beperkt tot de mensen die precies weten waar de supermarkt ligt.

  • Juiste aanbieders: Tot slot moet er natuurlijk nog een mogelijkheid zijn om in supermarktvastgoed te investeren. Het is de bedoeling dat je de mogelijkheid hebt te kiezen uit betrouwbare aanbieders. Aanbieders van supermarktvastgoed die goed onderzoek verrichten en je zo met toereikende informatie weten te verschaffen. Voorbeelden van zulke aanbieders zijn Reyersen van Buuren, Duinweide Investeringen en Annexum. Je vindt bij hen duidelijk terug dat er goed is nagedacht over het aanbod. Vooral met betrekking tot de eerdergenoemde punten.

Investeren in supermarkten met Immotokens

Ben je momenteel dus aan het overwegen om te investeren in supermarkten? Dan is het zeer waardevol om nog één stukje informatie tot je te nemen. Over het algemeen is investeren in supermarkten namelijk een gecompliceerd proces. Echter is het mogelijk om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Dit doe je door te kiezen voor investeren in supermarkten via Immotokens.

Deze innovatieve werkwijze zorgt ervoor dat je probleemloos investeert in de digitale versie van een supermarkt. Middels blockchain technologie zijn er volledig verifieerbare, digitale versies van supermarktpanden gecreëerd. Gezien je deze kunt opdelen in meerdere stukjes, word je heel eenvoudig een vastgoedinvesteerder. En dat al vanaf een investering van €50. Bekijk nu wat er mogelijk is met de revolutionaire Immotokens!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.