Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Een belangrijke misconceptie over investeren in vastgoed is dat dit automatisch altijd veilig is. Investeren in vastgoed heeft de reputatie dat het standaard een goede keuze is. Het is ‘veilig’ om je geld in een fysiek gebouw te stoppen. In de basis klopt dit wel, maar het vereist enige nuance. Investeren in vastgoed is veilig wanneer je met een aantal zaken rekening houdt.

In dit artikel gaan we dan ook ons uiterste best doen om je volledig op de hoogte te brengen. Dit stelt je in staat om daadwerkelijk veilig te investeren in vastgoed. Zonder daarbij onnodige risico’s te nemen en het jezelf moeilijker te maken dan nodig is.

Waarop letten om veilig te investeren in vastgoed?

In principe is investeren in vastgoed een goede keuze. Zeker nu er al een tijdje sprake blijkt te zijn van hoge inflatie, levert geld sparen maar weinig geld op. Sterker nog, in veel gevallen verliezen mensen hier geld mee. Tegelijkertijd is de aandelenmarkt vrij onstabiel. Zeker ten tijden van crisis is het lastig om je geld hier op een veilige manier in te stoppen. Investeren in vastgoed is historisch gezien dan een goede keuze. Mensen moeten simpelweg altijd ergens wonen. Maar zoals gezegd vereist dit dus enige nuance. Dit brengen we aan de hand van een aantal punten onder de aandacht:

  1. Zekere markten kiezen: Een eerste punt van aandacht is het kiezen van zekere markten. Als geheel is de vastgoedsector een vrij zekere markt. Echter heb je binnen deze sector zelf nog flink onderscheid tussen verschillende markten. Neem als voorbeeld het verschil tussen grootstedelijke gebieden en het platteland. Een duidelijke ontwikkeling is dat huizenprijzen in grootstedelijke gebieden razendsnel stijgen. Sneller dan in bijna alle andere gebieden. Je keuze om in vastgoed in een grote stad te investeren, is dan al snel een stuk veiliger dan vastgoed in minder drukke gebieden. De kans is groot dat je zo na verloop van tijd meer rendement gaat maken.
  2. Prijzen vergelijken: Daarnaast zijn er grote verschillende tussen specifieke panden en projecten. Daarom heb je er enorm veel baat bij om prijzen te vergelijken. Waarom is het ene stuk vastgoed bijvoorbeeld duurder dan het andere? Krijg je wel echt waar voor je geld? Het vergelijken van prijzen op een geordende manier creëert enorm veel overzicht. Bijvoorbeeld via een portaalsite als Immoweb of Zimmo. Je bent dan al snel in staat om de goede opties te onderscheiden van de mindere keuzes. In de praktijk kan een goede keuze je heel goed enkele duizenden euro’s schelen. Dat is uiteindelijk voor iedereen goed meegenomen.
  3. Werken met betrouwbare partijen: Wil je op een veilige manier investeren in vastgoed? Zorg er dan zeker voor dat je alleen werkt met betrouwbare partijen. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar ervaringen die verschillende investeerders met bepaalde partijen hebben. Of doe navraag bij specialisten op dit gebied. Het is binnen een relatief korte tijd goed mogelijk om te ontdekken of een partij wel of niet betrouwbaar is. Gezien sommige investeerders voor duizenden euro’s zijn opgelicht, is dit zeker de moeite waard. Het geeft je een stuk veiliger gevoel over een eventuele investering die je uiteindelijk besluit te doen.
  4. Diversifiëren: Tot slot is er altijd risico verbonden aan een investering in vastgoed. Hoe klein deze in de praktijk misschien ook mag zijn. Vandaar dat je erbij gebaat bent om zoveel mogelijk te diversifiëren. Door aan risicospreiding te doen, is de kans op een forse tegenvaller minimaal. Een mogelijkheid om te diversifiëren is er bijvoorbeeld door te investeren in verschillende panden in verschillende sectoren en gebieden. Zelfs wanneer er dan onverwachts een waardevermindering in één gebied optreedt, heb je hier niet zwaar onder te lijden. De andere investeringen zorgen dan voor een mooie winst. Op zoek naar een vastgoedinvestering? Lees hier meer over hoe je een vastgoedinvestering vindt.

Hou deze punten stuk voor stuk in het achterhoofd om veilig te investeren in vastgoed. Zeker bij de traditionele manier van investeren in vastgoed zijn deze punten van toepassing.

Daarentegen is er ook een nieuwe, innovatieve wijze van investeren in vastgoed. Gezien deze extra veilig wordt geacht, besteden we er hierbij nog even specifiek aandacht aan.

De veiligste manier van investeren in vastgoed

De veiligste manier van investeren in vastgoed is in veel opzichten investeren in Immotokens. Maar wat houdt dit precies in? En waarom is het zo veilig?

Middels Immotokens is het ook voor jou mogelijk om binnen enkele minuten al vastgoedeigenaar te zijn. Dit heeft alles te maken met de opkomst van blockchain technologie. Hierdoor is het namelijk mogelijk om digitale versies van echt vastgoed te maken, tokens. Deze digitale versies doen dan dienst als eigendomsbewijs van (een gedeelte van) echt vastgoed. Gezien digitale versies wel in meerdere delen op te delen zijn, werken we met Immotokens.

Met slechts €50 ben je al in staat om een Immotoken aan te schaffen, die je voor een gedeelte eigenaar maakt van vastgoed. Daarbij ga je net als een echte vastgoedeigenaar huur ontvangen en is jouw vastgoed na verloop van tijd waarschijnlijk een stuk meer waard. Bovendien hoeft je investering niet bij €50 te blijven. Je investeert zoveel als je je zelf prettig bij voelt. 

Waarom Immotokens extra veilig zijn

Nu vraag je je misschien af waarom dit dan zo veilig is. Om daar antwoord op te geven, pakken we het eerdere argument van diversifiëren er nog even bij. Daarbij werd namelijk duidelijk dat het dé manier is om risico te spreiden. Bijvoorbeeld door te investeren in verschillende panden in verschillende gebieden. Met Immotokens is dit makkelijker dan ooit!

Het is heel eenvoudig om te zorgen voor spreiding in je vastgoedportfolio. Kies eenvoudig Immotokens van verschillende panden. Je hoeft hiervoor niet duizenden euros te investeren of enorme leningen af te sluiten. Zoals gezegd, kies je al met een aantal keer €50 voor risicospreiding in meerdere vormen van echt vastgoed. 

Heb je dus het idee dat deze vorm van investeren erg aantrekkelijk is? Vooral ook omdat het zo’n veilige manier van investeren in vastgoed is? Ontdek dan nu de investeringsmogelijkheden en ervaar hoe je al binnen een paar minuten een volwaardige vastgoedeigenaar bent!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.