Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Als Airbnb-verhuurder in België komt u voor diverse fiscale vraagstukken te staan. Een goed begrip van de belastingregels kan u helpen uw belastingplicht te optimaliseren en onaangename verrassingen te vermijden. Hier volgen enkele essentiële belastingtips.

Inkomstenbelasting

Aangifte van huurinkomsten

In België moet u uw inkomsten uit verhuur opgeven als ‘inkomsten uit onroerend goed’. Deze inkomsten worden belast tegen het progressieve tarief van de personenbelasting. Zorg ervoor dat u alle inkomsten nauwkeurig rapporteert om boetes te voorkomen.

Btw-aangifte

Begrijp de btw-verplichtingen

Als uw jaarlijkse omzet een bepaalde drempel overschrijdt, kunt u btw-plichtig zijn. Dit betekent dat u 6% of 21% btw moet aanrekenen op uw verhuur, afhankelijk van de geleverde diensten. U moet zich dan registreren voor btw-doeleinden en regelmatige btw-aangiften indienen.

Aftrekbare kosten

Maximaliseer uw aftrekposten

U kunt bepaalde kosten die verband houden met de verhuur van uw Airbnb-eigendom aftrekken van uw belastbare inkomsten. Denk hierbij aan onderhoudskosten, afschrijvingen, en verzekeringen. Zorg ervoor dat u nauwkeurige administratie bijhoudt van al uw uitgaven.

Gemeentebelastingen

Vergeet lokale belastingen niet

Naast de inkomstenbelasting en btw, kunt u in sommige gemeenten ook verplicht zijn om een lokale belasting op de verhuur van gemeubelde woningen te betalen. De tarieven en regels variëren per gemeente, dus controleer wat in uw gebied van toepassing is.

Fiscale Planning

Plan vooruit

Door proactief te zijn met uw fiscale planning, kunt u onaangename verrassingen vermijden en uw belastingplicht optimaliseren. Overweeg om te werken met een fiscaal adviseur die ervaring heeft met onroerend goed en verhuur.

Slotwoord

Belastingen kunnen ingewikkeld zijn, zeker als het aankomt op de verhuur van eigendommen via platforms zoals Airbnb. Een goede planning en begrip van de regels zijn essentieel.

Voor extra ondersteuning en advies, kunt u altijd terecht bij Immotokens. Zij zijn gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen en kunnen u helpen om het meeste uit uw Airbnb-verhuur te halen, inclusief het navigeren door het fiscale landschap. Neem contact op met Immotokens voor meer informatie over hun diensten.

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.