Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Nu NFT’s in zekere mate een groter onderdeel van het dagelijkse leven beginnen uit te maken, is het zaak om je hier goed over te informeren. Nieuwe technologie biedt namelijk altijd enorme kansen. Zo ook wat de vastgoed NFT’s betreft. Dankzij vastgoed NFT’s is het namelijk ineens voor iedereen mogelijk om in vastgoed te investeren.

Normaal gesproken had je voor een investering in vastgoed toch al snel minstens 100.000 euro nodig. Een dergelijk grote hoeveelheid spaargeld is bij lange na niet voor iedereen weggelegd. En dus was investeren in vastgoed voor de meeste mensen niet bepaald mogelijk. Tot nu. Met vastgoed NFT’s heb je de optie om met een klein bedrag in vastgoed te investeren.

Maar hoe werkt dit dan precies?

Investeren in vastgoed NFT’s uitgelegd

Middels de blockchain is het 100% te verifiëren wie de eigenaar is van een specifieke NFT. Daarbij heeft een partij als Immotokens de mogelijkheid om bepaald vastgoed op de blockchain te krijgen. Van een specifieke woning wordt bijvoorbeeld een reeks Immotokens gemaakt. Er ontstaat dan een veilige, digitale versie van de woning die is opgedeeld in meerdere, gelijke Immotokens. Vervolgens biedt Immotokens je dan de mogelijkheid om een bepaald bedrag in deze woning te investeren. Dit begint bij een bedrag van €50 en loopt zo hoog op als dat je zelf wilt.

Dit biedt mensen met een kleiner budget de kans om toch mee te investeren in de waardestijging van een woning. (Lees hier meer over investeren in vastgoed met een beperkt budget). Zeker de afgelopen jaren zit de huizenmarkt enorm in de lift. Het biedt voor veel mensen dan ook een uitgelezen kans om de waarde van spaargeld toe te laten nemen. Aan de hand van een maandelijks overzicht hou je mooi bij wat jouw investering op een bepaald moment waard is.

Investeren in vastgoed NFT’s: De voordelen en de nadelen

In de basis biedt investeren in vastgoed NFT’s enorm veel potentie. Het is niet voor niets dat de vraag naar deze manier van investeren direct al explosief lijkt te stijgen. Desondanks is het wel belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je ergens in investeert. Vandaar dat we bij deze even de belangrijkste voor- en nadelen van investeren in vastgoed NFT’s met je doornemen. Zo weet je precies waar je aan toe bent wanneer je voor deze keuze staat.

De voordelen van investeren in vastgoed NFT’s

Laten we beginnen met de voordelen van investeren in vastgoed NFT’s. Uiteindelijk zijn deze in aantallen toch het grootst. Het gaat bijvoorbeeld om voordelen als:

  • Investeren vanaf €50: Een van de grootste voordelen van vastgoed NFT’s is dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Door een unieke, digitale versie van een gebouw te maken, kan iedereen investeren in vastgoed met een beperkt bedrag. Vanaf een bedrag van €50 ben je al officieel een vastgoedinvesteerder.
  • Maandelijkse update over je investering: Daarbij ontvang je maandelijks een update over je investering. Zo weet je iedere maand precies hoe het er qua waarde voor staat, wat je huuropbrengsten zijn en nog veel meer.
  • 100% veilig: Een derde belangrijke voordeel is dat het 100% veilig is. Een vastgoed NFT is via de blockchain te verifiëren. Je weet dus altijd zeker of het hier om een legitiem pand gaat waar je in investeert. Puur en alleen doordat iedereen toegang heeft tot de volledige historie van de Immotoken via de blockchain.

En de nadelen dan? Zijn er niet ook nadelen verbonden aan investeren in vastgoed NFT’s?

Het enige echte duidelijke nadeel is hetzelfde als voor investeren in ‘normaal’ vastgoed; je loopt altijd een beetje risico. Het is namelijk niet altijd met 100% zekerheid te zeggen dat de waarde van een woning bijvoorbeeld stijgt. Of dat de huizenmarkt als geheel in waarde blijft stijgen. Ook al lijkt dit in de praktijk wel zo te zijn.

Investeren in vastgoed NFT’s? Bekijk dan direct de mogelijkheden bij Immotokens!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.