Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Misschien heb je er wel eens van gehoord: NFT. De nieuwe manier van online beleggen in de cryptomarket. Sommige mensen worden er multimiljonair mee, terwijl anderen met de gebakken peren blijven zitten. Maar wat zijn NFT’s nou precies, en nog belangrijker: hoe kan je geld verdienen met NFT’s?

In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de basis van NFT te snappen, en leer je meer over de verschillende manieren waarmee je geld kan verdienen met NFT’s. Wil je meer weten over investeren en geld verdienen met online middelen? Lees dan ook eens de andere artikelen op onze blog.

Wat zijn NFT’s?

NFT staat voor Non-Fungible Token. De beste vertaling ervoor is ‘Niet Vervangbare Token’. Zoals de naam al verraad is het digitaal bewijs dat uniek en niet te vervangen is. Het gehele systeem is in 2015 uitgevonden en gebaseerd op de blockchain technologie van Ethereum. Hierdoor is het veilig maar bovenal flexibel in het gebruik. Je kan NFT’s in principe aan alles koppelen. Een NFT is het bezittingsbewijs van een (digitaal) kunstwerk, een muziekstuk of zelfs een meme. Lees hier meer over de opties om in NFT’s te investeren.

Het grootste verschil met cryptocurrency zoals Bitcoin is dat NFT’s uniek zijn per stuk. De ene bitcoin ​heeft dezelfde waarde als de andere bitcoin, maar een NFT van het ene muziekstuk kan meer waard zijn dan dat van een ander muziekstuk, dit hangt af van de populariteit van het object waar de NFT aan verbonden is.

Op deze manieren kan je geld aan NFT verdienen

Zoals nu duidelijk is, is een NFT niets meer dan het bezittingsbewijs van een object. Dit staat vast in de blockchain en is niet te vervalsen. Er zijn een paar verschillende manieren om geld te verdienen met NFT’s, NFT kopen en de handel hierin. Om je een goed beeld te geven hebben we dit verdeeld in 3 categoriën:

  1. Het verhandelen van NFT
  2. Een passief inkomen uit beleggen in NFT
  3. Het maken van NFT

Het verhandelen van NFT

Dit is de manier die de meeste crypto-fans het makkelijkste lijkt. Je gaat op zoek naar interessante NFT stukken, die in de meeste gevallen kunststukken zijn, en koopt ze in de hoop dat ze meer waard worden. Dit lijkt een logische stap, vooral als je nagaat dat alleen al in het eerste kwartaal van 2021 er voor twee miljard dollar aan NFT is verkocht. Maar deze groeiende markt komt met veel gevaren.

Want in tegenstelling tot cryptovaluta is de waarde van een NFT heel verschillend. Het kunstwerk dat jij voor 100 euro koopt heeft geen enkele garantie dat dit ook 100 euro waard blijft zijn. Je kan jaren met je NFT blijven zitten en het beste bod dat je ooit krijgt kan 10 cent zijn. Bij bijvoorbeeld bitcoin is de waarde afhankelijk van alle bitcoin, waardoor je in zekere zin meer ‘veiligheid’ hebt dat de waarde constant blijft.

NFT’s kan je kopen op platformen zoals Etoro (die samenwerkt met digitale marketplaces zoals Enjin en Maker), maar ook via gespecialiseerde platformen zoals Opensea.io.

Een passief inkomen uit het beleggen in NFT

Wat als er een manier was NFT te kopen, en daarmee iedere maand geld te verdienen? Wat als ik je zou vertellen dat dit al bestaat, en gebaseerd is op niet alleen blockchain, maar ook daadwerkelijk onderpand? Bij Immotokens.be bieden wij NFT waarmee jij kan beleggen in Belgisch vastgoed. Dit onderhouden en verhuren wij, en betalen jou iedere maand een deel van de huuropbrengsten uit.

Wij geloven dat NFT een verschrikkelijk goede technologie is om gezamenlijk vastgoed te bezitten. Het is al generaties lang bewezen dat vastgoedbeleggingen een hoog en betrouwbaar rendement leveren. Het grootste probleem is echter dat het een hele hoge instapdrempel heeft. Immers, wie tegenwoordig wil beginnen in vastgoed beleggen moet minimaal 200.000 euro gebruiken + het onderhoud van het pand. Het is een manier waarop de rijken rijker worden, en de gewone belegger geen manier heeft om mee te doen. Dit komt voornamelijk omdat het onmogelijk is om met meerdere mensen samen een huis te kopen en uit te baten.

En dit is waar Immotokens perfect de NFT blockchain technologie voor kan gebruiken. Via NFT’s leggen wij vast in welk specifiek huis jij een aandeel neemt, de waarde van dit aandeel en zorgen wij ervoor dat dit deel daadwerkelijk van jou is. Hierdoor is het fraude-proof en ben je gegarandeerd van je belegging. Vervolgens betalen we jou iedere maand een deel van de opbrengst van de huur uit, afhankelijk van de grootte van je aandeel. Iemand die 50% van een huis heeft in Immotokens krijgt natuurlijk het dubbele uitbetaald van iemand die 25% van hetzelfde huis heeft. 

Zelf NFT maken

Naast NFT kopen is er natuurlijk ook de optie om ze zelf te maken. Ben jij een (semi) bekende muzikant, schilder of artiest? Dan kan je de rechten van jouw werk verkopen via NFT. Nu is dit natuurlijk alleen weggelegd voor artiesten die al redelijk bekend zijn, want de waarde van onbekende werken is natuurlijk redelijk laag. Dit is zonder twijfel de minst aan te raden manier om geld te verdienen met NFT, maar mocht je precies die ene artist zijn waarvoor dit is weggelegd, sla dan zeker nu je slag!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.