Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Lang niet iedereen heeft een overvolle spaarrekening, die investeren in vastgoed zonder externe financierder mogelijk maakt. Vandaar dat een lening om te investeren in vastgoed vrij gewoon is. Door een lening af te sluiten, is er meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Mits je goed op een aantal zaken let. In dit artikel nemen we door waar jij op moet letten om investeren in vastgoed op de juiste manier aan te pakken. Je komt dan niet voor ongewenste verrassingen te staan.

6 zaken om op letten bij afsluiten lening om te investeren in vastgoed.

Je bevindt je nu in een situatie waarin investeren in vastgoed een serieuze optie is. Je hebt bijvoorbeeld wat spaargeld, dat een mooie basis vormt. Door middel van een lening is het dan in potentie mogelijk om een mooie vastgoedinvestering te doen. Maar waar moet je daarbij dan op gaan letten? Laten we de punten één voor één even langslopen:

 1. Terugbetalingscapaciteit: Een van de belangrijkste factoren voor geldverstrekkers om je überhaupt een lening te geven, is de terugbetalingscapaciteit. Een geldverstrekker moet erop vertrouwen dat jij in staat bent het geleende bedrag + rente weer terug te betalen. En dat binnen een vooraf besproken looptijd. Hier zijn uiteraard een aantal punten voor die een duidelijke indicatie geven. Denk bijvoorbeeld aan het vaste salaris dat je ontvangt, eventuele schulden en overige financiële indicatoren. Zorg allereerst dat deze op orde zijn. Dat het financiële plaatje klopt.

   

 2. Verschillende rentes: Vervolgens ga je te maken krijgen met verschillende rentes. Verschillende geldverstrekkers kiezen namelijk voor variërende rentes. Bijvoorbeeld om je te overtuigen om de ene partij boven de andere te verkiezen. Kies er daarom altijd voor om alle informatie te verzamelen. Wie heeft op het moment de beste rentes aan te bieden? En is deze geldverstrekker in de basis ook betrouwbaar? Het zijn stuk voor stuk allemaal zaken die meespelen.
 3. Vast of variabel: Daarbij heb je bij het afsluiten van een lening vaak de keuze tussen vast en variabel. Gezien een lening om te investeren in vastgoed pas jaren later volledig terugbetaald is, heb je te maken met veranderende rentevoeten. Het hangt er dus maar net vanaf wat de huidige situatie is. Staat de rente relatief laag? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om voor een lening met vaste rente te kiezen. Bij een variabele rente is de kans aanwezig dat de rente omhoog gaat. Echter is het ook goed mogelijk dat er van het omgekeerde scenario sprake is.
 4. Gedetailleerd vergelijken: Misschien wel de meest belangrijke tip is om gedetailleerd te vergelijken. Zet alles voor jezelf op een rijtje. Een zeer handige tool om hierbij gebruik van te maken, is de Immotheker. Via de Immotheker krijg je een eerlijk financieel advies, op ieder moment in je leven. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om je lening te simuleren. Het biedt een uniek inkijkje in de realiteit die het gevolg gaat zijn van je eventuele lening. Beter voorbereid dan dat ga je niet snel zijn!
 5. Hefboomeffect in je voordeel laten werken: De term hefboomeffect speelt een belangrijke rol met betrekking tot een lening om te investeren in vastgoed. Wat je namelijk wilt, is dat je lening om te investeren je niet meer geld kost dan dat de investering zelf gaat opbrengen. Hierdoor is het dus van belang dat het betaalde rentepercentage lager ligt dan het verwachte rendement op de vastgoedinvestering. Onder de streep ga je er dan namelijk op vooruit. Je laat het hefboomeffect zo in je voordeel werken. Je zet geld in om meer geld te verdienen.
 6. Nieuwe ontwikkelingen: Dankzij nieuwe ontwikkelingen is het zeker niet altijd meer nodig om te kiezen voor een lening om te investeren in vastgoed. Zo is het bijvoorbeeld absoluut de moeite waard om meer te leren over Immotokens. Deze laten je aan de hand van blockchaintechnologie investeren in de digitale eigendomsrechten van fysieke panden. Het fijne daarbij is dat dit al vanaf €50 mogelijk is. Je bepaalt dus volledig zelf hoeveel geld je hierin investeert, zonder dat je daarbij per se een lening hoeft af te sluiten.

Nu aan de slag met Immotheker en Immotokens

Ben je momenteel geïnteresseerd in investeren in vastgoed? En dan door middel van een lening om te investeren in vastgoed of een van de innovatieve ontwikkelingen? Dan zijn de Immotheker en Immotokens twee interessante concepten om mee aan de slag te gaan.

Pak de Immotheker er bijvoorbeeld even bij om gratis een afspraak te maken. Dit stelt je in staat om een zeer duidelijk overzicht te krijgen van je financiële plannen. Bovendien ontvang je daarbij eerlijk advies van een specialist. Iemand die als geen ander weet waar je mee te maken krijgt en waar je op moet gaan letten. Bedenk bijvoorbeeld alleen al wat de toegevoegde waarde van een financieel plan is. In plaats van een overhaaste beslissing te maken, kies je zo voor de weg van de slimme aanpak. Je laat oprecht zo min mogelijk aan het toeval over. Je hebt dan hoe dan ook een beter gevoel bij je investering.

En dan zijn er nog de Immotokens, die op het gebied van vastgoedinvestering een revolutie teweegbrengen. Nooit eerder was het zo makkelijk om voor een klein bedrag te investeren in vastgoed. Dit biedt unieke voordelen als:

 • Geen lening met gecompliceerde voorwaarden benodigd
 • Zeer beperkt risico
 • Innen van huurinkomsten van een fysiek pand
 • Waardevermeerdering Immotokens
 • Kans om te investeren in een gedeelte van een groot aantal verschillende panden
 • Zoveel investeren als je je zelf prettig bij voelt

Door te kiezen voor deze route, maak je snel kennis met de sector. Na verloop van tijd stellen de rendementen op Immotokens je dan prima in staat om alsnog direct een fysiek pand aan te schaffen. Het is wel zo makkelijk om deze eerste stap op een veilige manier te zetten. Bekijk nu welke vastgoedpanden er beschikbaar zijn en begin op de korte termijn al huurinkomsten te genereren. Investeren in Immotokens is niet alleen leuk en makkelijk, maar levert je daadwerkelijk geld op!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.