Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Het is al een tijdje bekend dat er sprake is van vergrijzing. Dat wil zeggen dat er naar verhouding steeds meer oudere mensen zijn, dan jongere. Aan de ene kant levert dit een aantal problemen op. Bijvoorbeeld op het gebied van zorg en pensioenen. Aan de andere kant biedt het echter ook een hoop kansen. Door namelijk te investeren in serviceflats, kies je zeer waarschijnlijk voor een rendabele investering.

Waarom investeren in serviceflats?

Er zijn al met al dan ook een aantal redenen om te investeren in serviceflats. Door goed op de hoogte te zijn van deze verschillende punten, begrijp je al snel waarom het momenteel een echte kans is. Redenen om te investeren in serviceflats zijn bijvoorbeeld:

  • Verdienstelijk rendement: Bij het investeren in serviceflats mag je uitgaan van een verdienstelijk rendement. Over het algemeen ligt deze namelijk tussen de 3 en de 3.5%. Dit is aan de hoge kant. Zeker wanneer je het vergelijkt met andere methodes om je kapitaal te laten groeien, zoals sparen. Daarbij is het ook belangrijk om op te merken dat investeren in serviceflats redelijk vrij van risico is. Dit heeft alles te maken met het gunstige verwachtingspatroon wat de komende decennia betreft. Kies je er als investeerder dus graag voor om een mooi rendement te behalen? Dan zijn serviceflats zeker het overwegen waard. 
  • Vraag blijft in toekomst stijgen: De vergrijzing is een proces wat niet op de korte termijn afgelopen gaat zijn. Dit betekent dus automatisch dat het een toekomstbestendige zet is. In de praktijk zien we dat mensen steeds sneller met pensioen gaan. Tel daar de relatieve hoeveelheid oudere mensen bij op en je ziet al snel dat de vraag in de toekomst gaat blijven stijgen. Zeker wanneer het aanbod enigszins achterblijft, betekent dit dat de prijzen van serviceflats gestaag gaan blijven stijgen. Profiteer hiervan mee door te investeren in serviceflats.
  • Handig voor later: Een optie waar veel mensen voor besluiten te kiezen, is om te investeren in serviceflats met het oog op de toekomst. En dan hebben we het hierbij niet puur om financiële redenen. Gezien het gebrek aan voldoende serviceflats nog altijd een serieus probleem is, kun je ook alvast voorbereidingen treffen. Je investeert in een serviceflat en verhuurt deze totdat je de ruimte op een dag zelf nodig hebt. Hierdoor hoef je je absoluut geen zorgen te maken dat er op een later moment geen fijne locatie meer over is. Je hebt er immers al vroeg in geïnvesteerd.
  • Verschillende budgetopties: Dan hebben we tot slot nog een laatste voordeel om langs te lopen; het feit dat er verschillende budgetopties zijn bij het investeren in serviceflats. Als er iets duidelijk is, dan is het wel dat niet iedereen hetzelfde budget tot zijn of haar beschikking heeft. Het komt dan juist goed uit wanneer je keuzeopties redelijk divers zijn. Dit is het geval bij serviceflats. Er zijn tal van kleinere, simpele woningen. Maar tegelijkertijd zijn er ook wat luxere vormen van serviceflats. Het budget voor deze flats ligt weer net iets hoger.

Waarop letten bij investering in serviceflats?

Een investering in serviceflats is er niet eentje die je te overhaast moet doen. Het is namelijk wel belangrijk dat je hierbij een aantal punten in het achterhoofd houdt. Het zijn namelijk deze punten die ervoor zorgen dat je ook op de lange termijn tevreden gaat zijn met je investering:

  • Uitkiezen juiste locatie: Het begint allemaal bij het uitkiezen van de juiste locatie. De locatie is namelijk van doorslaggevend belang wat de waarde van de serviceflats op de lange termijn betreft. Zo zijn er bepaalde wijken in of naast grote steden die vaak zeer populair zijn. De verwachting is in veel gevallen dat deze met de jaren alleen maar meer populair worden. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan factoren als voorzieningen in de buurt en de hoeveelheid groen. Dergelijke serviceflats zijn vaak meer waard dan de gebouwen die in oudere wijken staan, met minimale voorzieningen en groen in de buurt. 
  • Betrouwbaarheid aanbieder: Daarnaast is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare aanbieder. Er bestaan talloze serviceflats die een goede investering representeren. Maar er zitten ook wel degelijk een aantal rotte appels bij. Probeer daarom voldoende onderzoek te doen, zodat je niet met onnodige problemen te maken krijgt. Dit begint met het vinden van betrouwbare aanbieders van serviceflats. Deze vind je bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Beleggersgids. Hier lees je precies hoe je op de juiste manier belegt in serviceflats.
  • Staat van de serviceflat: Uiteraard is ook de staat van de serviceflat van groot belang. Hou daarom rekening met zaken als het bouwjaar, uitgevoerd onderhoud en recentelijke problemen die zich in de serviceflat hebben voorgedaan. Een handige tip is om dit ook na te gaan voor de omringende serviceflats die niet meer te koop zijn. Je krijgt dan een beter idee van de potentiële problemen die je mag verwachten. Levert dit onderzoek bijna geen enkele moeilijkheden op? Dan is de kans groot dat je met een gerust hart een investering kunt doen.
  • Vooraf bepalen budget: Probeer altijd van tevoren duidelijk te hebben wat je budget gaat zijn. Dit voorkomt namelijk dat je tijdens je zoektocht met teleurstellingen te maken krijgt. Als er namelijk iets storend is aan investeren in vastgoed, dan is het dat je een aantrekkelijke optie voorbij moet laten gaan. Vooral wanneer je al wat verder in het proces zit, omdat je dacht dat je voldoende budget tot je beschikking had.

Investeren in serviceflats met Immotokens

Zoals aan de hand van dit artikel duidelijk is geworden, hebben serviceflats in de basis flink wat te bieden. Echter komt er ook een hoop onderzoek bij kijken om de juiste beslissing te maken. Bovendien heb je flink wat kapitaal nodig. Een serviceflat kost al gauw zo’n €200.000-€250.000. Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken en tegelijkertijd je risico minimaliseren? Kies dan voor investeren in serviceflats met Immotokens. Snel, duidelijk en al mogelijk vanaf een investering van €50. Benieuwd naar wat het precies inhoudt? Lees dan snel meer!

 

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.