Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Investeren in hotelkamers is een optie waar niet veel mensen van hebben gehoord. Desondanks is het een investeringsoptie die eigenlijk met de dag populairder begint te worden. Hier zijn meerdere redenen voor. Bij deze gaan we dan ook even stilstaan bij waarom investeren in hotelkamers een goed idee is en waarmee je rekening moet houden wanneer je besluit om dit te gaan doen.

Waarom investeren in hotelkamers?

Laten we beginnen met bekijken waarom investeren in hotelkamers vandaag de dag steeds populairder aan het worden is. Dit geeft je namelijk een duidelijke indicatie van waarom een dergelijke investering een slimme manier is om je kapitaal te laten groeien. Al met al komt het neer op de volgende redenen:

  • Uitgebreid rendement: Een uitgebreid rendement is een ietwat speciale term, die meteen om wat meer uitleg vraagt. Met deze term doelen we namelijk op het feit dat er meerdere inkomstenbronnen zijn wat deze investering betreft. Dit heeft namelijk te maken met de overige zaken die bij een hotel aan bod komen. Denk aan het verschaffen van maaltijden, de service en de verhuur van overige faciliteiten en ruimtes. Het hotel stopt deze allemaal in één pot en verdeelt ze vervolgens onder de eigenaar van de verschillende hotelkamers. Zo is het een duidelijk diversificatie van je inkomstenbronnen. Het rendement komt niet alleen uit de inkomsten van de hotelkamer zelf.

  • Groot aanbod: Daarbij is er een relatief groot aanbod van hotelkamers. In zo’n beetje ieder land vind je wel duizenden hotels terug. In landen als Nederland en België heb je talloze keuzeopties in iedere grote stad. Mensen staan over het algemeen in de rij om een kamer te boeken. Al helemaal wanneer we in de buurt zitten van feestdagen of wanneer we in de lente- of zomermaanden zitten. Als investeerder in hotelkamers profiteer je van dit grote aanbod. Het betekent dat je namelijk flink wat keuzemogelijkheden hebt wat je uiteindelijke hotelkamer betreft.

  • Zorgeloze investering: Daarbij is een investering in een hotelkamer een redelijk zorgeloze investering. Je hoeft namelijk zelf helemaal geen werk uit te voeren. Dit is een misconceptie die soms nog weleens aanwezig is. Al het werk wordt uitgevoerd door het personeel dat in het hotel aanwezig is. Denk aan het schoonmaken van de kamer, het bijhouden van alle gemaakte kosten en herstelwerkzaamheden wanneer nodig. Als eigenaar van de hotelkamer hoef je je hier allemaal geen zorgen om te maken. Je wacht rustig af totdat je betaald wordt. Het enige wat je hoeft te doen, is met voldoende kapitaal op de proppen te komen. Er zijn talloze manieren om dit voor elkaar te krijgen.

  • Blijft populair: Tot slot is het handig om even aan te stippen dat hotelkamers zeer waarschijnlijk onverminderd populair blijven. De afgelopen paar decennia is er altijd sprake geweest van een stijgende lijn wat de vraag naar hotelkamers betreft. Mensen hebben steeds vaker de middelen en de behoefte om nieuwe plekken te ontdekken. Al is het maar in eigen land. Dit is precies wat je graag wilt horen als potentiële investeerder in hotelkamers. Het betekent dat je je risico zoveel mogelijk weet te beperken.

Waarmee rekening houden bij investeren in hotelkamers?

Lijkt het erop dat je een investering in één of meerdere hotelkamers wel ziet zitten? Dan is het nog wel zaak om met een aantal punten rekening te houden. Het is namelijk absoluut niet zo dat iedere hotelkamer een even goede investering is. Probeer daarom de volgende zaken in het achterhoofd te houden bij het maken van je keuze:

  • Vaststellen optimale locatie: Wat het uitkiezen van het juiste hotel betreft, zijn er talloze zaken om rekening mee te houden. Eén daarvan is het vaststellen van de optimale locatie. Enerzijds houdt dit de stad of het gebied in. Ligt het hotel bijvoorbeeld in de buurt van een populair natuurgebied? Of ligt het hotel juist in een stad die altijd veel toeristen uit binnen- en buitenland trekt? Beiden zijn belangrijke factoren met betrekking tot de populariteit van het hotel. Hoe beter de locatie is, hoe meer jouw investering uiteindelijk ook gaat opleveren.

  • Bepalen budget: Daarnaast doe je er goed aan om zo snel mogelijk je eigen budget te bepalen. Het liefst al voordat je op zoek gaat naar mogelijke hotelkamers. Niet alleen voorkom je zo onnodige teleurstellingen, maar je krijgt dan ook een beter beeld van wat je aan inkomsten mag gaan verwachten. En met welk investeringsdoel ga je investeren in een hotelkamer? Wil je deze binnen een relatief korte tijd alweer met winst (terug)verkopen? Of is het idee om de hotelkamer jarenlang vast te houden? Al deze zaken gaan uiteindelijk meer overzicht opleveren.

  • Betrouwbaarheid hotel: Verder speelt de betrouwbaarheid van het hotel nog een rol. Is het mogelijk om achter informatie te komen over andere investeerders die in een dergelijke hotelkamer hebben geïnvesteerd? En wat zijn over het algemeen de reviews in het betreffende hotel? Dit soort zaken gaan je helpen om een beter beeld van het hotel als geheel te krijgen. Hoe ze bijvoorbeeld met hun gasten omgaan, wat ze allemaal te bieden hebben en dus of het een goede langetermijninvestering gaat zijn.

  • Bezettingsgraad: Tot slot is er nog de bezettingsgraad. Dit is een cruciaal onderdeel van een investering in een hotelkamer. De verwachte bezettingsgraad gaat namelijk bepalen wat je uiteindelijke winstmarge gaat zijn. Het is belangrijk dat de bezettingsgraad van jouw hotelkamer zo hoog mogelijk gaat zijn. Dat er dus het gehele jaar door zoveel mogelijk mensen besluiten om jouw kamer te boeken. Dit gaat jouw investering maximaal rendabel maken.

Investeren in hotelkamers met Immotokens

Investeren in hotelkamer heeft dus veel voordelen te bieden. Aan de andere kant moet je ook met een hoop zaken rekening houden. Het is niet zomaar een kwestie van de eerste de beste hotelkamer kopen. Wil je het jezelf graag zo makkelijk mogelijk maken om een goede beslissing te nemen? Dan is investeren in hotelkamers met Immotokens voor jou erg interessant. Investeren in vastgoed was nog nooit zo toegankelijk. Ontdek hier hoe je met Immtokens al voor €50 een volwaardige vastgoedeigenaar wordt!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.