Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Het begint allemaal met een ingeving; je hebt besloten dat je vastgoedinvesteerder wilt worden. Maar hoe ga je dit vervolgens aanpakken?

In principe begin je dan met kijken wat je precies nodig hebt. Al snel blijkt dat je als vastgoedinvesteerder minimaal 30% van de aankoopwaarde van een vastgoedinvestering aan spaargeld moet hebben. Pas wanneer je namelijk 30% zelf al hebt, gaat een bank je een lening geven voor de overige 70%. Aangezien een vastgoedinvestering al snel op minimaal €200.000 neerkomt, betekent dit dus dat je 0.30 x € 200.000 = €60.000 aan spaargeld nodig hebt. Lees hier meer over investeren in vastgoed zonder eigen inbreng.

In de praktijk ga je merken dat dit wel even gaat duren. Stel dat je in staat bent om iedere maand € 300 opzij te zetten. Voordat je dan aan de € 60.000 komt, ben je € 60.000/300 = 200 maanden verder. Dit is bijna 17 jaar. Kies je voor deze route, dan is investeren in vastgoed dus eigenlijk pas op latere leeftijd mogelijk. Mits je überhaupt in staat bent iedere maand die €300 opzij te zetten. Later in dit artikel komen we terug op een optie voor de kortere termijn.

Waarom vastgoedinvesteerder worden?

Er zijn veel uiteenlopende redenen waarom mensen besluiten om vastgoedinvesteerder te worden. In principe zijn ze allemaal valide. Echter heeft de ene reden bij de ene persoon een hogere prioriteit dan bij de ander. Al met al komt het neer op de volgende redenen om vastgoedinvesteerder te worden:

 • Diversificatie: Iedere doorgewinterde investeerder zal je vertellen dat diversifiëren altijd een goede optie is. Dit stelt je namelijk in staat om risico te minimaliseren. Het houdt onder andere in dat je niet al je geld in één sector stopt. Investeer je bijvoorbeeld alleen maar in aandelen, dan krijg je bij een financiële crisis een forse tik. Heb je daarnaast ook geïnvesteerd in vastgoed? Dan blijven je huurinkomsten bijvoorbeeld gewoon doorgaan. Je dekt je middels diversificatie dus in tegen mogelijke negatieve omstandigheden in specifieke sectoren.

   

 • Huurrendement: Het grote voordeel van een vastgoedinvestering is het huurrendement. Iedere maand weer levert jouw investering zo geld op. En je hoeft hier amper wat voor te doen. Zeker wanneer je je zelf niet bezig hoeft te houden met de behoeften van de huurder. Dit besteedt men tegenwoordig vaak uit. Maand na maand en jaar na jaar ontvang je een maandelijks bedrag van de degene die jouw pand huurt.

 

 • Meerwaarde: Tegelijkertijd wordt vastgoed historisch gezien altijd meer waard. Periodieke dipjes zijn mogelijk, maar over de lange termijn stijgt de waarde bijna universeel. Zo ontvang je niet alleen een maandelijks huurbedrag, maar wordt het pand zelf ook steeds meer waard. Alleen dit zou al een goede reden zijn om te investeren in vastgoed. Los van het te incasseren huurbedrag.

Stappenplan om vastgoedinvesteerder te worden

Om echt te begrijpen hoe je een vastgoedinvesteerder wordt, nemen we het complete proces door aan de hand van een stappenplan. Dit maakt het direct een stuk overzichtelijker voor je. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Laten we beginnen bij de eerste stap:

 1. Verschillende panden bezoeken: Voordat je ergens in gaat investeren, moet je wel weten waar je in gaat investeren. Over het algemeen kiezen vastgoedinvesteerders er daarom voor om verschillende panden te bezoeken. Uiteindelijk investeer je namelijk een fors bedrag. Je wilt dan niets aan het toeval overlaten. Door verschillende panden met elkaar te vergelijken, krijg je een mooi beeld van wat de beste opties zijn. Zeker wanneer je hierbij een beroep doet op een gespecialiseerde partij. Deze voorziet je dan van advies.

   

 2. Langsgaan bij de bank: Wanneer je ongeveer weet waar je naar op zoek bent qua vastgoedinvestering, is het tijd voor de volgende stap. Je gaat langs bij de bank om leningsvoorwaarden te bespreken. In de meeste gevallen hebben mensen niet het volledige aankoopbedrag op een spaarrekening staan. Waarschijnlijk moet jij dus ook zeker even langs bij een bank om naast je spaargeld het resterende bedrag te lenen. Lees hier meer over tips om een hypothecaire lening af te sluiten bij een vastgoedinvestering.
 3. Eerste aankoop: Wanneer alle financiën op orde zijn én je een mooi pand op het oog hebt, is het tijd voor je eerste aankoop. Je bent de nieuwe eigenaar van een bepaald gebouw. De ‘normale’ route is dan om deze vervolgens te verhuren. Dit stelt je in staat om de eerdergenoemde huuropbrengsten binnen te harken.

Al met al dus niet een extreem gecompliceerd proces. Mits je voldoende spaargeld hebt opgebouwd, ben je in staat om dit stappenplan te doorlopen. Echter willen we je zeker niet een moderne innovatie onthouden op het gebied van vastgoedinvestering. Vastgoedinvesteerder worden, is dankzij deze innovatie ineens een heel stuk makkelijker geworden.

Investeren in vastgoed met Immotokens

Normaal gesproken moet je diep in de buidel tasten om de individuele eigenaar van een bepaald pand te worden. Dankzij de introductie van Immotokens is dit in één klap niet meer nodig. Dankzij onze co-invest formule investeer je samen met andere investeerders in vastgoed vanaf € 100.000. Als alternatief kan je kiezen voor onze starterformule, waar je al met € 1.000 mee kan investeren in vastgoed.

Hoe werkt de starterformule? Immotokens zijn namelijk een digitale representatie van fysieke vastgoedpanden. Dit alles is 100% veilig vastgelegd via de blockchain.

Dit houdt dus in dat je als eigenaar van een specifieke Immotoken automatisch eigenaar bent van een gedeelte vastgoed. Immotokens splitsen één woning digitaal op in meerdere kleine gedeelten. Zo is het vanaf €50 al mogelijk om vastgoedeigenaar te worden. Dit levert tal van verschillende voordelen op:

 • Direct investeren met rendement: Bij Immotokens geldt qua rendement hetzelfde als bij de normale route van vastgoedinvestering. Zo deel je dus mee in de huuropbrengsten en is je Immotoken na verloop van tijd steeds meer waard.

   

 • Verdelen over verschillende panden: Daarnaast maakt dit het een stuk makkelijker om deels eigenaar van verschillende panden te worden. Het is een mooie manier om ook binnen de vastgoedsector nog verder te diversifiëren.
 • Dankzij Immotokens na tijdje alsnog echt vastgoed aanschaffen: Als eigenaar van Immotokens bouw je dus steeds meer kapitaal op. Dankzij de huuropbrengsten + de waardestijging zelf. Na een periode van bijvoorbeeld 10 jaar heb je dan alsnog voldoende kapitaal om een fysiek pand aan te schaffen.

Klinkt deze revolutionaire techniek je dus als muziek in de oren? Onderneem dan direct actie en word vandaag nog een volwaardig vastgoedinvesteerder dankzij de Immotokens!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.