Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Immotokens est uniquement disponible en néerlandais. Ces pages ont été traduites automatiquement à des fins pédagogiques.

x

Immotokens is only available in Dutch. These pages have been automatically translated for educational purposes.

x

Je bent sterk aan het overwegen om te investeren in vastgoed of je hebt de beslissing zelfs al genomen. Een eerste stap om dan te beginnen, is het vinden van een manier om ook daadwerkelijk te investeren. Voor veel mensen is dit vaak een abstract concept. Want hoe zorg je er nu voor dat je in een pand investeert en deze bijvoorbeeld vervolgens weer verhuurt aan een ander? Dit hele proces start dus met het vinden van een vastgoedinvestering zelf. En er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken.

In dit artikel bespreken we alle mogelijkheden op dit gebied. Zo geven we je een inkijkje in de werkwijze van de gemiddelde investeerder. Het stelt je in staat om de zaken op dezelfde manier aan te pakken.

De verschillende mogelijkheden om in vastgoed te investeren

Investeren in vastgoed is zeker de laatste tijd erg populair. De alsmaar stijgende huizenprijzen maken investeren in vastgoed zeker niet minder aantrekkelijk. Gezien deze populariteit, is het tegenwoordig ook makkelijker dan ooit om een dergelijke investering voor elkaar te krijgen. De grote verscheidenheid aan mogelijkheden om hier in te stappen, spreken daarin voor zich. Laten we ze er allemaal even bij pakken en stuk voor stuk langslopen:

  1. Makelaar: De meest logische en daardoor eerste werkwijze waar investeerders vaak gebruik van maken, is het benaderen van een makelaar. Een makelaar heeft een groot aantal panden onder beheer. Dit is dan ook de organisatie die in staat is je in contact te brengen met een aantal verkopers. Met een makelaar overleg je bijvoorbeeld specifiek waar je naar op zoek bent en wat je budget is. Aan de hand daarvan gaat een makelaar je helpen om je aan het juiste investeringspand te koppelen. Vaak zie je dan dat je meerdere panden achter elkaar gaat bezoeken. Je krijgt dan een steeds beter idee van waar je nu precies in wilt investeren. Zodoende is investeren in vastgoed via een makelaar zeker een aanrader. De werkwijze spreekt voor zich en is in het verleden succesvol gebleken.
  2. Bouwpromotor: Een andere en meer directe werkwijze is om direct in contact te komen met een bouwpromotor. Een bouwpromotor is een partij die als projectontwikkelaar initiatiefnemer is van een bouwproject. Uiteindelijk is het doel van een bouwpromotor om de gebouwde huizen, appartementen of kantoorgebouwen te verkopen. Kies je er dus voor om met een bouwpromotor in contact te komen, dan sla je een makelaar als het ware over. Een voordeel hiervan is in potentie dat je geen makelaarskosten kwijt bent. Aan de andere kant moet je dan wel volledig zelf uitvogelen of het bouwproject de moeite waard is om in te investeren. Ben je in voor een meer directe aanpak? Dan doe je er goed aan een poging te wagen om met een aantal bouwpromotoren in contact te komen.
  3. Portaalsites: Om te investeren in vastgoed is het een goede optie om te beginnen bij specifieke portaalsites. Dit zijn websites die alle beschikbare (investerings)panden voor je bijhouden. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar individuele huizen, appartementen en/of kantoorgebouwen. In plaats daarvan vind je deze allemaal op een geordende wijze terug via een portaalsite. Bekende voorbeelden van goede portaalsites zijn Zimmo, Immoweb en Investr. Door ze stuk voor stuk even langs te lopen, kom je er al snel achter dat er talloze mogelijkheden zijn. Aan jou de taak om er de pareltjes vervolgens tussenuit te plukken. Daar gaat wellicht even wat tijd in zitten, maar dan heb je ook wat.
  4. Bank: Banken zijn de belangrijkste geldverstrekkers die er zijn. Investeren in vastgoed gebeurt daarom vaak ook via een bank. Samen met de bank neem je het financiële plaatje van een investering door. Je bespreekt bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn, hoeveel kapitaal je op dit moment hebt en wat je als extra kunt lenen. Daarbij zijn er talloze verschillende soorten leningen die een bank in potentie verstrekt. Je bent dan ook zeker gebaat bij financieel advies op dit gebied. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bijvoorbeeld van de bank zelf, maar misschien nog wel beter van een onafhankelijke partij als Immotheker.
  5. Immotokens: Tot slot is het vandaag de dag niet eens meer nodig om altijd maar fysieke panden op te zoeken. Wist je dat het sinds kort ook mogelijk is om volledig digitaal in vastgoed te investeren? En dan hebben we het nog steeds wel over het investeren in fysieke panden. Dit heeft alles te maken met specifieke vooruitgang in de technologie. En dan vooral op het gebied van blockchain technologie in vastgoed. Hierdoor zijn er namelijk digitale versies van fysiek vastgoed ontstaan, vastgoedtokens of vastgoed NFT’s. De digitale versie is vervolgens op te breken in meerdere stukjes, die leiden tot de verschillende Immotokens. Het geeft je de kans om het eigendomsrecht te verkrijgen van (een gedeelte van) fysiek vastgoed. En dat al vanaf een minimumbedrag van €50. Zo kan je met een beperkt budget investeren in vastgoed!

De toekomst van investeren in vastgoed

Gezien de recente ontwikkelingen heeft het er alle schijn van dat investeren in vastgoed een revolutie doormaakt. De traditionele manier van geld lenen en zo investeren in vastgoed is gedeeltelijk achterhaald. Er zijn simpelweg talloze nadelen aan verbonden. Middels Immotokens is investeren in vastgoed toegankelijker dan ooit.

En dat alles terwijl je wel de vele voordelen van investeren in vastgoed blijft houden. Zo is de kans op waardevermeerdering van je Immotoken(s) even groot als de waardevermeerdering van fysiek vastgoed. Bovendien deel je ook gewoon iedere maand mee in de huurinkomsten die een bepaald pand opleveren. Zo is dit een laagdrempelige manier om te ontdekken hoe digitaal investeren in vastgoed werkt. Uiteraard kun je zoveel investeren als dat je zelf wilt. Nadat je ziet wat dit aan rendement oplevert, ben je waarschijnlijk al snel enthousiast. Zeker wanneer je pas echt goed doorhebt hoe makkelijk deze investeringsoptie is.

Pak nu de verschillende Immotokens van talloze fysieke huizen, appartementen en andere panden erbij. Kies een goede optie uit en investeer al vanaf een bedrag van €50. Het grote geld verdienen middels investeren in vastgoed kan dan binnen de kortste keren al officieel beginnen!

Wil je meer informatie?

Spreek met een van onze beleggingsadviseurs. We bezorgen je graag meer informatie of een rendementssimulatie. Vraag hieronder een kennismakingsgesprek aan.